Alles over | RKC moet vrezen voor de hoekschop van PSV

Alles over | RKC moet vrezen voor de hoekschop van PSV
2 min
PSV1

Voor de 26e keer staat dit weekend een uitduel in het Mandemakers Stadion op het programma. PSV reist af naar Waalwijk voor de enige Brabantse derby dit seizoen. Kijkend naar de cijfers kan PSV met zelfvertrouwen die kant op gaan.

Zeventien keer kwam PSV als winnaar uit de bus en vier keer won RKC. Vijf keer eindigde het duel in een gelijkspel. Ook het doelsaldo spreekt boekdelen. 68 doelpunten voor PSV tegenover 29 doelpunten voor RKC Waalwijk. Het thuisduel won PSV op het nippertje. Cody Gakpo benutte een penalty in de slotfase (96') en maakte zodoende de enige goal van de wedstrijd.

Oude bekende

Het duel tegen RKC Waalwijk geldt als een weerzien met Florian Jozefzoon. De buitenspeler werd met PSV twee keer kampioen en pakte een keer de Johan Cruijff Schaal. In totaal kwam hij 64 keer in actie voor PSV.

Winnaar uit de bus 

De laatste zeventien Eredivisie-ontmoetingen tussen de Brabantse clubs kregen een winnaar. PSV stapte veertien keer als winnaar van het veld en RKC deed dit driemaal. Die reeks begon na een 4-4 in Waalwijk (2005). 

Doeltreffende tiener 
Xavi Simons is met elf doelpunten dit seizoen gedeeld topscorer in de Eredivisie. Deze eeuw waren er maar vier andere Nederlandse tieners met ook minstens elf Eredivisiedoelpunten in één seizoen.  

Bijzonder rijtje 
PSV maakte dit seizoen al tien doelpunten uit corners. Een bijzondere statistiek, want in de top zes competities van Europa maakten alleen SSC Napoli (12), Tottenham Hotspur FC (11) er meer.

Sterk in Brabant
PSV is sterk tegen tegenstanders uit dezelfde regio. Negen van de laatste tien Brabantse derby’s in de Eredivisie sinds 2020 werden gewonnen. Met als uitzondering een 2-1 nederlaag bij Willem II.