Alles Over | PSV Vrouwen met oude bekenden op bezoek in Den Haag

Alles Over | PSV Vrouwen met oude bekenden op bezoek in Den Haag
3 min
Vrouwen

Voor de tweede speelronde van het nieuwe seizoen van de Azerion Vrouwen Eredivisie reist PSV Vrouwen vrijdag af naar Den Haag. Vorig seizoen pakte PSV na elke wedstrijd in de Hofstad de volle buit.

PSV Vrouwen schoot vorige week uit de startblokken door in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 5-0 van Telstar Vrouwen te winnen. Nieuwe aanwinsten Nina Nijstad en Indiah Piage-Riley wisten het net te vinden, evenals Chimera Ripa, Gwyneth Hendriks en Joëlle Smits. 

Eerder succes 
De clubs namen het al 34 keer tegen elkaar op in de competitie. Daarvan won PSV er zeventien, werd het zeven keer gelijkspel en ging de overwinning tien keer naar de groengelen uit Den Haag. Vorig seizoen kwamen beide ploegen in drie officiële duels tegen elkaar in actie. Na de twee duels die in het Bingoal Stadion werden gespeeld stapte PSV beide keren met de overwinning van het veld. Eerst won het met 1-4 in de halve finale van de TOTO KNVB Beker, en daarna met 1-2 in de competitie. Het duel in Eindhoven eindigde in een 1-1 gelijkspel. 

Eerste prijs 
PSV Vrouwen onderhoudt fijne herinneringen aan spelen tegen de Hagenezen: het team, toen nog onder leiding van Rick de Rooij, won haar eerste hoofdprijs tegen ADO. In het seizoen 2020-2021 ging de TOTO KNVB Beker naar de Rood-Witten, nadat ze in de finale met 1-0 te sterk waren. Joëlle Smits nam toen het enige doelpunt voor haar rekening. 

Bekende gezichten 
Voor ADO Den Haag Vrouwen is het duel op vrijdag de eerste van het seizoen. Het eindigde vorig jaar op de 5e plek op de ranglijst, één plaats onder PSV Vrouwen. Tot de selectie de Eindhovense ploeg behoren drie voormalige speelsters van ADO Den Haag Vrouwen. 

Verdedigster Gwyneth Hendriks genoot vorig seizoen haar doorbraak in het eerste van PSV Vrouwen, na eerder de overstap gemaakt te hebben vanaf het vrouwenteam van ADO Den Haag. Zij scoorde tijdens de openingswedstrijd tegen Telstar Vrouwen haar eerste Eredivisiedoelpunt voor PSV. Ook speelsters Shanique Dessing en de van Excelsior overgenomen Naomi Piqué hebben in het verleden het shirt van ADO Den Haag gedragen.