Alles over | PSV verloor slechts één van de laatste twintig duels van FC Utrecht

Alles over | PSV verloor slechts één van de laatste twintig duels van FC Utrecht
2 min
PSV1

PSV en FC Utrecht nemen het dit weekend voor de 105e keer tegen elkaar op. PSV overlegt bijzonder goede cijfers tegen de Domstedelingen. Gracenote zocht alles uit over het duel.

Al 52 keer reisde PSV af naar Utrecht voor een wedstrijd tegen de Domstedelingen. Net zoals in thuiswedstrijden heeft PSV een positieve balans in Utrecht. Al 25 keer pakte PSV de drie punten in Utrecht. Daar tegenover staan 17 gelijke spelen en 10 nederlagen. Eerder dit seizoen boekte PSV in de competitie een 6-1 zege op FC Utrecht. Xavi Simons (8’ en 60’), Guus Til (33’ en 38’) en Anwar El Ghazi (86’ en 89’) scoorden ieder tweemaal.  

IJzersterk
In de laatste tien jaar ging er slechts één van de 19 Eredivisieduels tegen FC Utrecht verloren (W16-G2-V1). Dit was op 19 oktober 2019 waar FC Utrecht met 3-0 te sterk was in de Galgenwaard. PSV pakte die wedstrijd twee rode kaarten. 

Uitblinkende tieners
Xavi Simons (10) is de eerste tiener sinds Arjen Robben met minstens tien Eredivisiedoelpunten voor PSV in één seizoen. De Groningse buitenspeler maakte in het seizoen 2002/2003 twaalf doelpunten. Op 21 april wordt Xavi twintig jaar. 

Vorig seizoen
Vorig jaar won PSV het uitduel tegen FC Utrecht met 1-0. Na 53 minuten wist Eran Zahavi het net te vinden op aangeven van Cody Gakpo. Ook in het thuisduel won PSV overtuigend met 4-1. Cody Gakpo, André Ramalho, Ritsu Doan en Phillipp Mwene waren in eigen huis de doelpuntenmakers. 

Carnavalspunten 
PSV verloor slechts één van zijn laatste tien Eredivisieduels tijdens het Carnavalsweekend (W7-G2-V1). De laatste keer dat er werd verloren in zo’n weekend was de 2-1 nederlaag tegen Feyenoord in 2017. De drie punten in de Eredivisie gaan rondom carnaval dus vaak naar Eindhoven. 

Bijzonder rijtje
Luuk de Jong maakte tegen FC Groningen zijn 98e Eredivisietreffer voor PSV. Daarmee evenaarde hij Romário op de zesde plaats in de topscorerlijst aller tijden van PSV. Willy van der Kuijlen (308), Coen Dillen (119), Luc Nilis (110), Hallvar Thorensen (106) en Mateja Kezman (105) vormen de top vijf.