Alles over | PSV verloor sinds 1994 niet meer van FC Volendam

Alles over | PSV verloor sinds 1994 niet meer van FC Volendam
2 min
PSV1

PSV reist zondag af naar Volendam voor een duel met de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz jaagt op een nieuwe driepunter in het Kras Stadion, want zegevieren op vreemde bodem lukte de hoofdmacht nog niet in 2024.

Eerder dit seizoen trof de A-selectie ‘Het Nieuwe Oranje’ al in het Philips Stadion. Er werd een 3-1 overwinning genoteerd. In dat competitieduel waren Noa Lang, Guus Til en Malik Tillman trefzeker. De laatste nederlaag tegen FC Volendam dateert van mei 1994, maar dat komt deels omdat de ploeg uit Noord-Holland sinds 1998 bijna steevast in de Eerste Divisie speelde. 

Onverslaanbaar
PSV liet in de laatste zestien ontmoetingen met FC Volendam geen enkel punt liggen. Er werd drie keer in het Bekertoernooi gewonnen en dertien keer in competitieverband. De zegereeks werd ingezet na seizoen 1994-1995, want in dat jaar werden de punten twee keer gedeeld. Bij een zege van PSV wordt er een nieuw clubrecord gevestigd, maar wel in negatieve zin. Een nieuwe overwinning betekent namelijk een reeks van veertien nederlagen achtereenvolgend tegen één ploeg voor FC Volendam.

Oude nest
Voor Joey Veerman betekent de uitwedstrijd tegen FC Volendam een terugkeer op het oude nest. Hij speelde namelijk in de jeugd van de club uit Noord-Holland en werkte zich via Jong FC Volendam op naar de A-selectie. Daar maakte hij 82 keer zijn opwachting, scoorde hij twaalf goals én was hij twaalf keer aangever van een doelpunt. Na veertien jaar vertrok hij naar sc Heerenveen en via Friesland kwam hij bij PSV terecht.

Nieuwe bestemming
Voor Hoofdcoach Peter Bosz wordt het zijn eerste bezoek aan de thuishaven van FC Volendam. Hij won minimaal één wedstrijd in alle stadions waar hij in Eredivisie-verband op bezoek kwam. Op dit moment heeft PSV een ongeslagen reeks van twintig wedstrijden op rij genoteerd en daarmee jaagt de oefenmeester op het record van Fred Rutten. Hij verloor in seizoen 2009-2010 namelijk 25 duels achtereenvolgend niet. 

eredivisie
PSV1
club