Alles over | PSV verloor in de beker nog nooit van FC Emmen

 Alles over | PSV verloor in de beker nog nooit van FC Emmen
3 min
PSV1

Niet zo lang geleden ging PSV nog onderuit op De Oude Meerdijk. Nu wil de ploeg van Ruud van Nistelrooij zich plaatsen voor de kwartfinale ten koste van FC Emmen. Gracenote zocht alles uit over het bekeraffiche dat PSV nog nooit verloor.

PSV treft FC Emmen voor de vierde keer in het TOTO KNVB Bekertoernooi. Bij de eerdere drie ontmoetingen stapte PSV als winnaar van het veld. En ook het doelsaldo van 15 doelpunten tegen één spreekt boekdelen. De laatste bekerontmoeting was in het seizoen 1997-1998. Luc Nilis maakte een hattrick en werd bekroond tot man van de wedstrijd. 

Sparta verslagen                                                                                                    
In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker won PSV op Het Kasteel met 2-1 van Sparta Rotterdam. De doelpunten kwamen van de voeten van Xavi Simons en Noni Madueke. De Engelsman maakte hier ook meteen zijn laatste doelpunt voor PSV alvorens hij naar Chelsea FC vertrok. 

Records                                                                                                                   
PSV kan de eerste club worden die het bekertoernooi twee keer op rij wint sinds Ajax in 2006 en 2007. De laatste zes bekerduels werden gewonnen door PSV. Hiermee kan de club voor het eerst sinds 2011-2013 (11 zeges) minstens zeven zegens op rij behalen. 

Bekers van Van Nistelrooij                                                                                   
Huidig PSV-trainer Ruud van Nistelrooij verloor de finale van de TOTO KNVB Beker als PSV-speler in 2001. Na een gelijke stand van 0-0 was FC Twente via strafschoppen te sterk. Als aanvaller van Manchester United schreef Ruud wel een aantal bekerprijzen op zijn naam. Hij won de FA Cup in 2004 en de League Cup in 2006.