Alles over | PSV verloor deze eeuw nog geen enkele keer van Fortuna Sittard

Alles over | PSV verloor deze eeuw nog geen enkele keer van Fortuna Sittard
2 min
PSV1

Met de landstitel op zak verlegt PSV de focus op het uitduel met Fortuna Sittard. PSV kan het Eredivisie-puntenrecord nog evenaren en op doelsaldo de beste ploeg ooit worden, maar daarvoor moet de hoofdmacht wel winnen in Sittard.

Winnen in het Fortuna Sittard Stadion, dat blijkt niet vanzelfsprekend. Vorig seizoen kreeg PSV namelijk in de absolute slotfase ('99) een doelpunt tegen, waardoor het bleef steken op een gelijkspel (2-2). De laatste thuiswedstrijd dateert van 21 oktober 2023. Dankzij treffers van Guus Til, André Ramalho en Johan Bakayoko won PSV met 3-1.

Van de 23 uitwedstrijden tegen Fortuna Sittard won PSV er 15. Er werd 4 keer verloren en 4 keer gelijkgespeeld. In totaal werden 56 competitiedoelpunten gescoord en 30 tegentreffers geïncasseerd. Een gemiddelde van ruim 2,5 doelpunt per bezoek. Van de laatste 30 ontmoetingen ging er slechts 1 verloren. Dat was in 1999, toen de vader van voormalig PSV'er Xavi Simons viermaal scoorde.

Belangen
Door de thuisploeg wordt enkel nog voor de eer gestreden, omdat zij met 36 punten al zeker zijn van lijfsbehoud in de Eredivisie. Zij bekleden de elfde plek op de ranglijst en zijn play-offs op Europees voetbal ook al definitief uit het zicht verloren. Zij kunnen echter nog wel één plekje stijgen op de ranglijst en kunnen daardoor hun beste eindnotering van deze eeuw bewerkstelligen.

Voortekenen
De opponent van zondagmiddag won dit seizoen nog geen enkel duel van ploegen uit het linkerrijtje en wist géén van de laatste zes duels te winnen. Daarnaast slaagden zij er in de laatste zestien jaar ook niet in om te winnen van de landskampioen.

De vorige keer dat PSV kampioen werd, werd er in de rest van de wedstrijden niet meer gewonnen. Een gelijkspel betekent een evenaring van het Eredivisie-puntenrecord uit de clubhistorie (88). Op het moment dat er gewonnen wordt, evenaart PSV ook het recordaantal uitzeges in één seizoen (14).