Alles Over | PSV sterk in Brabantse ontmoetingen

Alles Over | PSV sterk in Brabantse ontmoetingen
3 min
PSV1

Na de plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Champions League gaat de Eredivisie onverhinderd door. PSV wacht een uitwedstrijd in het Mandemakers Stadion. Uit de cijfers blijkt dat PSV een positieve balans heeft tegen Brabantse clubs.

Al 27 keer eerder stond dit affiche op het programma. Met achttien overwinningen op zak, onderhoudt PSV een positieve balans in Waalwijk. Ook vorig seizoen ging PSV er met de overwinning vandoor. Johan Bakayoko (35’) schoot de bal fraai binnen en maakte daarmee het enige doelpunt van de wedstrijd. Vijfmaal werden de punten verdeeld en vier keer wonnen de Geelblauwen.

Ongeslagen en doelpuntrijk
PSV heeft dit kalenderjaar pas één Eredivisie-wedstrijd verloren (W15-G6-V1). Die nederlaag dateert van januari, toen er op bezoek bij FC Emmen met 1-0 werd verloren. Sinds dat duel is PSV ongeslagen in zijn laatste achttien Eredivisie-duels. In elk van die achttien duels waren de rood-witten ook trefzeker.

Brabantse onderonsjes
De statistieken wijzen uit dat PSV het goed doet in duels tegen Brabantse clubs. Sinds de 2-0 nederlaag bij RKC Waalwijk in 2014, heeft de hoofdmacht 25 van zijn 30 Eredivisie-duels met tegenstanders uit Brabant gewonnen (W25-G2-V3).

Het artikel gaat verder onder de foto.

Fraaie openingsreeks
Yorbe Vertessen scoorde dit seizoen als enige in zowel de eerste als de tweede competitiewedstrijd van PSV. Dit nadat de Belg niet trefzeker was geweest in zijn laatste zeventien Eredivisie-duels hiervoor. De hoofdmacht kan voor het derde opeenvolgende seizoen zijn eerste drie Eredivisie-duels winnend afsluiten, na 2021-2022 (4) en 2022-2023 (4).

PSV is zowel uit als thuis bezig aan een imposante reeks. Zo won PSV ook de laatste vijf uitwedstrijden in de Eredivisie. Hiermee zetten ze de langste reeks neer sinds maart 2022.

Plek evenaren
Luuk de Jong kan met één doelpunt Luc Nilis evenaren op plaats drie van de topscorerslijst van PSV in de Eredivisie. De teller van De Jong staat inmiddels op 109 doelpunten. Luuk bereikte vrij recent nog een andere mijlpaal: hij kan zichzelf de eerste speler ooit noemen die in vijf opeenvolgende Europese wedstrijden voor PSV scoorde.

Oude bekenden
Het duel in het Mandemakers Stadion geldt als een weerzien met oude bekenden van de club. Jeffrey Bruma komt sinds dit seizoen uit voor de ploeg uit Waalwijk. De verdediger speelde tussen 2013 en 2016 in totaal 129 wedstrijden voor PSV en werd drie keer landskampioen. Ook Zakaria Bakkali, wie nu voor de Waalwijkers speelt, heeft een rood-wit verleden.