Alles over | PSV speelt om landskampioenschap en puntenrecord

Alles over | PSV speelt om landskampioenschap en puntenrecord
3 min
PSV1

Langverwacht en dan eindelijk daar: zondag speelt PSV direct om de titel van landskampioen. Bij één punt of meer is PSV niet meer te achterhalen voor de concurrentie. Hier lees je alles over het kampioensduel.

Een gelijkspel is voldoende om de 25e landstitel in de clubhistorie te behalen. De voorgaande drie kampioenswedstrijden in het Philips Stadion werden met minimaal drie doelpunten verschil gewonnen. De laatste keer was op 15 april 2018, toen PSV met 3-0 won van Ajax. Luuk de Jong, Gastón Pereiro en Steven Bergwijn schoten PSV destijds naar de 24e landstitel.

Terugblik
Sparta Rotterdam zal het kampioensfeest ongetwijfeld willen uitstellen. De huidige nummer acht van de Eredivisie nam vorig jaar een punt mee uit Eindhoven. Toen eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel. De vier edities daarvoor won PSV telkens met een minimaal verschil (2-1, 1-0, 1-0 & 1-0). Momenteel loopt er een ongeslagen reeks van 23 competitiewedstrijden tegen de tegenstander van speelronde 32.

Eerder dit seizoen won PSV het duel in Rotterdam met ruime cijfers (4-0). De formatie van Peter Bosz begon na rust pas met scoren: 51' Malik Tillman , 59' Johan Bakayoko, 80' Yorbe Vertessen en 88' Luuk de Jong. In totaal schoot PSV dertig keer op doel.

Recordjacht
Met een puntenaantal van 84 én een doelsaldo van +86 ligt de A-selectie op koers om de beste Eredivisie-selectie ooit te worden. Dat record is nu nog in handen van het Ajax van Johan Cruijff, dat in 1971-1972 met 93 punten én een doelsaldo van +84 landskampioen werd. PSV moet de drie resterende wedstrijden allemaal winnen om het puntenaantal te evenaren. Met vijf punten heeft PSV haar eigen clubrecord van 88 punten verbroken.

Daarnaast staat er een laagterecord van achttien tegentreffers in één seizen. Walter Benítez heeft tot dusver zeventien doelpunten moeten incasseren.

Er zijn ook een aantal spelers aan het jagen op (persoonlijke) records. Jordan Teze kan namelijk de eerste vleugelverdediger worden, sinds Jetro Willems, met minimaal tien assists in één Eredivisieseizoen. Joey Veerman had een aandeel in achttien competitietreffers dit seizoen en kan bij een goal of assist zijn persoonlijke record verbeteren.

Klik hier voor alle content rond het kampioensduel.