Alles Over | PSV kan zich revancheren tegen Spaanse cupfighter

Alles Over | PSV kan zich revancheren tegen Spaanse cupfighter
3 min
PSV1

PSV 1 zet zijn UEFA Champions League-avontuur op dinsdag voort tegen het Spaanse Sevilla FC. Een bekende tegenstander voor de rood-witten: vorig jaar strandde het Europese avontuur van PSV tegen de Spanjaarden.

De UEFA Champions League is terug in het Philips Stadion. Vijf jaar geleden, in 2018, werd er voor het laatst afgetrapt voor de groepsfase van het prestigieuze toernooi, tegen FC Barcelona. Dat duel eindigde in een 2-1 nederlaag voor PSV. De club werd uiteindelijk vierde in haar poule. 

Revancheren
PSV en Sevilla FC hebben elkaar voor de tweede keer in Europees verband geloot. Vorig seizoen stonden de ploegen ook al tegenover elkaar, in de eerste ronde van de knockout-fase van de UEFA Europa League. Op bezoek in Andalusia bleek Sevilla FC met 3-0 te sterk voor PSV. Een week later vond de returnwedstrijd in het Philips Stadion plaats. Ondanks doelpunten van Luuk de Jong en Fábio Silva was de uiteindelijke 2-0 zege over twee duels te weinig om door te bekeren. 

Eerste speelronde 
PSV opende zijn Champions League-seizoen met een wedstrijd in Londen, tegen Arsenal FC. Deze ging met 4-0 verloren, waardoor de club momenteel de vierde plek in de poule bekleed. Sevilla FC nam het op tegen de derde tegenstander van PSV, het Franse RC Lens. In eigen huis bleven beide ploegen steken op 1-1. Lucas Ocampos, oud-speler van Ajax, tekende voor het enige doelpunt van Spaanse makerij. 

Het bericht gaat verder onder de foto.

Winreeks 
Als PSV een winstpartij boekt op Sevilla FC, dan is dat de zesde opeenvolgende thuisoverwinning in een Europees hoofdtoernooi. De laatste keer dat dat gebeurde was in een reeks van zeven van juli 2009 tot augustus 2010, in de kwalificatie én het toernooi van de UEFA Europa League. 

Hoofdprijs in Eindhoven 
Sevilla FC won haar allereerste Europese trofee in Eindhoven. In het UEFA Europa League seizoen van 2005-2006 maakte zij samen met het Engelse Middlesbrough uit wie zich bekerwinnaar mocht noemen. De wedstrijd eindigde met een 4-0 stand op het scorebord, in het voordeel van ‘Los Nervionenses’. Huidig aanvoerder Jesús Navas zat toen ook bij de selectie.

Luuk de Jong
De voormalig speler van Sevilla FC speelde een grote rol in de gewonnen finale van het seizoen 2019-2020. Hij wist tweemaal het net te vinden tegen het Italiaanse Internazionale (3-2).

Luuk is de eerste speler in de clubhistorie die in vier Europese thuiswedstrijden achter elkaar het net heeft weten te vinden in het shirt van PSV. Hij kon juichen tegen Arsenal FC, Sevilla FC, SK Sturm Graz en Glasgow Rangers.