Alles Over | PSV kan wederom een record uit gouden jaar verbreken

Alles Over | PSV kan wederom een record uit gouden jaar verbreken
3 min
PSV1

De thuiswedstrijd tegen Feyenoord geldt als de vierde onderlinge ontmoeting van het seizoen. Vorig jaar monde dit exacte affiche uit tot een waar spektakelstuk. Doordat PSV haar luchtmacht op orde had, bleven de punten in Eindhoven.

De laatste ontmoeting eindigde in een 1-0 nederlaag, maar de overige twee ontmoetingen werden gewonnen. Noa Lang schoot de A-selectie naar de eerste prijs van het seizoen, namelijk de Johan Cruijff Schaal. In competitieverband zorgde treffers van Ismael Saibari en Olivier Boscagli voor een driepunter in De Kuip. Laatstgenoemde kan zondagmiddag zijn 100e Eredivisie-duel spelen, waardoor hij zich bij een bijzonder rijtje voegt.

4-3
De vorige editie van PSV - Feyenoord was een ware thriller. Op 18 september 2023 stond het na 82 minuten speeltijd 3-3, toen Armando Obispo bij een corner hoog boven zijn concurrent uittorende. De centrale verdediger kopte PSV naar een driepunter, nadat ook Guus Til en Jarrad Branthwaite scoorde uit een voorzet. Daarmee werd eenzelfde uitslag genoteerd als in 2014-2015. Toen schoot Memphis Depay PSV in de laatste minuut naar een 4-3 overwinning.

Baas op eigen veld 
Mocht de formatie van Hoofdcoach Peter Bosz voor de 21e keer dit seizoen gaan zegevieren, wordt opnieuw een record verbroken. PSV kan namelijk voor de tweede keer in haar clubhistorie de eerste twaalf thuiswedstrijden in één Eredivisie-seizoen winnend afsluiten. Feyenoord werd in oktober van 2010 met 10-0 verslagen in het Philips Stadion, de grootste zege op naam van PSV in de Eredivisie. In elk van de laatste negentien thuiswedstrijden scoorde de Hoofdmacht minstens twee treffers. Dat is een evenaring van het clubrecord uit seizoen 1987-1988. 

Moeilijk te verslaan 
Vanaf de start van 2023 verloor de A-selectie slechts twee wedstrijden op Nederlandse bodem. Enkele maanden geleden ging het bekerduel in Rotterdam-Zuid verloren en de verliespartij tegen FC Emmen op 24 januari 2023. Er werd 40 keer gewonnen en negen keer gelijkgespeeld. PSV kan voor het eerst sinds 2014/2015 (4-3) en 2015/2016 (3-1) in opeenvolgende Eredivisie-campagnes thuis winnen van de stadionclub. 

PSV is gewaarschuwd 
Feyenoord begint zondag waarschijnlijk met Timon Wellenreuther onder de lat. Met de Duitser in het doel verloor de ploeg van trainer Arne Slot nog geen enkel duel in de Eredivisie (W18-G2). Vóór de wedstrijd tegen FC Groningen (2-1) van donderdagavond onderhield Feyenoord een reeks van zeven wedstrijden zonder tegentreffer. De langste reeks die de Rotterdamers sinds de eeuwwisseling noteerde.

Volg het duel met Feyenoord via de Liveblog.