Alles Over | PSV kan voor puntenrecord gaan tegen Arsenal FC

Alles Over | PSV kan voor puntenrecord gaan tegen Arsenal FC
3 min
PSV1

De zesde speelronde van de UEFA Champions League-groepsfase betekent voor PSV een thuisduel met Arsenal FC. Hoewel de kaarten voor de knock-outfase van het Europese toernooi al geschud zijn, kan PSV een voor clubrecord gaan tegen de Engelse ploeg. Daar heeft de formatie van Hoofdcoach Peter Bosz een overwinning voor nodig.

Het avontuur in de groepsfase begon tegen Arsenal FC. In het Emirates Stadium was de club uit Londen te sterk voor de hoofdmacht: het werd 4-0 voor ‘The Gunners’. Bukayo Saka, Leandro Trossard en Gabriel Jesus brachten de ruststand op 3-0. Oud-Eredivisiespeler Martin Ødegaard schoot na rust nog een vierder treffer binnen. 

Net niet genoeg 
Het is niet lang geleden dat beide clubs aan de aftrap stonden van een Europees onderonsje. Vorig seizoen trof PSV Arsenal FC al in groepsfase van de UEFA Europa League. Ook toen kroonde Arsenal FC zich in Londen tot winnaar (1-0), maar was PSV in het Philips Stadion oppermachtig. Joey Veerman schoot de ploeg toen op voorsprong en aanvoerder Luuk de Jong tekende voor de tweede treffers. Net zoals nu werden de Londenaren eerste in de poule met PSV als runner-up.

Eerdere overwinning 
De zege in het Philips Stadion van vorig seizoen is niet de enige thuiszege op Arsenal FC. In het seizoen 2006-2007 liep PSV ook als winnaar van het veld. Edison Méndez was als enige trefzeker in de 1-0 zege op de Engelsen. PSV, toentertijd met Ronald Koeman aan het roer, plaatste zich voor de kwartfinale van de UEFA Champions League door in de uitwedstrijd met 1-1 gelijk te spelen. 

Gekwalificeerd 
PSV heeft zich voor het eerst sinds 2015-2016 geplaatst voor de knock-outfase van de UEFA Champions League. Dat werd in de vorige speelronde beslist: de formatie van Hoofdcoach Peter Bosz kwam knap terug van een 2-0 achterstand op bezoek bij het Spaanse Sevilla FC en won met 3-2. Omdat de laatste thuiswedstrijd ook wist te winnen van RC Lens, heeft ze voor het eerst opeenvolgende wedstrijden in het prestigieuze toernooi gewonnen sinds de periode september-oktober 2006 (drie). Toen werden Girondins de Bordeaux en Galatasaray SK (2x) verslagen. 

Jacht op clubrecord 
Met acht punten uit vijf wedstrijden kan er vanavond weer een clubrecord worden gevestigd. Dan komt de ploeg namelijk op elf punten, een aantal dat nooit eerder werd bereikt in de UCL. Het huidige record staat op tien punten, dat aantal werd vijf keer aangetikt. Zo ook bij de laatste UEFA Champions League-overwintering: toen hield PSV 1 Manchester United (acht) en CSKA Moskou (vier) onder zich. 

Topscorer Luuk 
Luuk de Jong heeft dit seizoen geen moeite met het maken van doelpunten. Met tien competitiedoelpunten en zeven Europese treffers op zijn naam is hij dit seizoen aardig op stoom. Als de centrumspits dinsdagavond scoort, dan is hij de nieuwe UEFA Champions League-topscorer aller tijden van PSV. Hij deelt op dit moment het clubrecord met Ruud van Nistelrooij met acht treffers.