Alles over | PSV kan twintigste zege in Kralingen boeken

Alles over | PSV kan twintigste zege in Kralingen boeken
3 min
PSV1

Drie dagen na de uitwedstrijd tegen NEC staat het volgende competitieduel alweer voor de deur. Dinsdagavond reist PSV voor de vijfde keer dit seizoen af naar Rotterdam en ditmaal is Excelsior Rotterdam de tegenstander. De hoofdmacht is al bijna twee decennia ongeslagen in Kralingen.

Eerder dit seizoen eindigde het treffen in het Philips Stadion in een 3-1 zege. Een hattrick van Luuk de Jong bezorgde de formatie van Peter Bosz een onoverbrugbare voorsprong. Het uitduel van vorig seizoen werd met nog ruimere cijfers gewonnen. De 6-1 zege voor PSV geldt als de grootste uitoverwinning tegen de opponent van dinsdagavond. Slechts één doelpunt werd gescoord door een speler die nog onder contract staat: Joey Veerman. De overige goals kwamen voor de rekening van Xavi Simons (2x) Ibrahim Sangaré (2x) en Cody Gakpo.

Balans
De A-selectie heeft in de loop der jaren een sterke balans opgebouwd tegen Excelsior Rotterdam. In totaal werden er 23 edities in Rotterdam gespeeld en daar won PSV negentien keer, eindigde vijf ontmoetingen in een remise en werd er drie keer géén resultaat behaald. In deze wedstrijden werd een gemiddelde van ruim twee doelpunten per wedstrijd opgebouwd, terwijl het gemiddeld aantal tegentreffers onder de één ligt.

Er loopt op dit moment een ongeslagen reeks van 27 wedstrijden tegen Excelsior Rotterdam. Die reeks is vormgegeven door 25 driepunters en slechts twee remises. De laatste tien ontmoetingen resulteerden allemaal in zeges voor PSV.

Snel herstel
De verliespartij tegen NEC (3-1) betekende een einde van de imposante ongeslagen reeks op Nederlandse bodem. Buiten het feit dat de A-selectie 26 speelrondes ongeslagen wist te blijven in één seizoen, liep er ook een ongeslagen reeks van in totaal 42 wedstrijden. De laatste keer dat PSV twee competitiewedstrijden achter elkaar verloor was in 2022. Er werd in januari en februari van dat jaar in het Philips Stadion met 1-2 verloren van Ajax en AZ.

Voor Peter Bosz dateert een dubbele nederlaag uit januari van 2015. Als hoofdverantwoordelijke van een Eredivisie-ploeg verloor hij als trainer van Vitesse in twee achtereenvolgende speelrondes van PSV en sc Heerenveen. Een nieuwe overwinning in het Van Donge & De Roo Stadion zou de twintigste competitiezege op een dinsdag betekenen.

Terugkeer
Voor Jerdy Schouten betekent de uitwedstrijd in Rotterdam een terugkeer op het oude nest. De middenvelder van PSV speelde in seizoen 2018-2019 namelijk 31 wedstrijden in dienst van de Kralingers, waarin hij één keer trefzeker was. Na vier seizoenen op Italiaanse bodemkeert hij voor het eerst terug bij Excelsior Rotterdam.

Bekijk hier alles over de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam.