Alles over | PSV kan FC Twente voorbij als ploeg met meeste punten in thuiswedstrijden

Alles over | PSV kan FC Twente voorbij als ploeg met meeste punten in thuiswedstrijden
2 min
PSV1

Aankomende zondag staat het thuisduel tegen FC Twente op het programma. Eerder dit seizoen ging PSV onderuit in De Grolsch Veste. Als PSV deze wedstrijd wint, passeert het de Enschedenaren als de ploeg met de meeste punten in thuiswedstrijden dit seizoen.

Al 55 keer nam PSV het op tegen FC Twente in eigen huis. Met 33 overwinningen voor PSV hebben zij de beste papieren in handen. Uit de eerdere ontmoetingen kwam er achttien keer geen winnaar uit de bus en verloor PSV vier keer. Ook het doelsaldo spreekt boekdelen: 124 doelpunten voor en daar tegenover vijftig tegen. 

Verliespartij in Enschede 
PSV was zestien Eredivisieduels ongeslagen tegen FC Twente voordat het eerder dit seizoen met 2-1 onderuit gingen in Enschede. Václav Cerný was met twee doelpunten binnen tien minuten de grote man voor FC Twente (17’, 24’). Guus Til deed nog iets terug, maar dat bleek niet genoeg (55’). 

Oude bekende 
Bij FC Twente hebben maar liefst vijf spelers namens PSV in de Eredivisie gespeeld: Joshua Brenet (109 duels), Michal Sadílek (27), Lars Unnerstall (15) en Mathias Kjølø (1). Brenet werd drie keer kampioen met PSV. 

Schoon doel
Voor het eerst sinds december 2018 kan PSV in minstens vijf opeenvolgende thuiswedstrijden in de Eredivisie de nul houden. Jeroen Zoet zette toen een reeks van zes neer. 

Mijlpaal 
Luuk de Jong is één doelpunt verwijderd van zijn honderdste Eredivisietreffer voor PSV. Er zijn nog vijf andere PSV’ers met dat doelpuntenaantal of hoger: Willy van der Kuijlen (308), Coen Dillen (119), Luc Nilis (110), Hallvar Thoresen (106) en Mateja Kežman (105).