Alles over | PSV in eigen huis in de Eredivisie nog ongeslagen tegen Fortuna Sittard

Alles over | PSV in eigen huis in de Eredivisie nog ongeslagen tegen Fortuna Sittard
3 min
PSV1

De aftrap van het op een-na-laatste Eredivisie-duel in eigen huis dit seizoen is aankomende zondag om acht uur. PSV neemt het in het Philips Stadion op tegen Fortuna Sittard. Kijkend naar de cijfers, kan PSV met vertrouwen het veld op.

Al 23 keer nam PSV het op tegen Fortuna Sittard in eigen huis. Met twintig overwinningen en driemaal een gelijkspel heeft PSV een bijzondere reeks weten neer te zetten. PSV is in de Eredivisie thuis namelijk nog ongeslagen tegen Fortuna Sittard. Ook het doelsaldo is evident: 63 doelpunten voor en daar tegenover 12 tegen.

Gelijkspel in Sittard
PSV stuitte eerder dit seizoen op een 2-2 gelijkspel in het Fortuna Sittard Stadion. Doelpunten van Xavi Simons (65’), Ibrahim Sangaré (76’) en maar liefst 32 doelpogingen bleken niet genoeg voor de overwinning tegen de groen-gelen.

Sterk in eigen huis
Dertien van de vijftien thuisduels in de Eredivisie werden winnend afgesloten door PSV. Er werden enkel punten verspeeld tegen AZ (0-1) en Sparta Rotterdam (0-0). PSV is dit seizoen de ploeg met de meeste punten in thuiswedstrijden.

Ruime zege
Vorig seizoen eindigde dit Eredivisie-affiche in een 5-0 overwinning voor PSV. De treffers kwamen op naam van spelers die allemaal nu elders actief zijn: Philipp Max (10’), Ritsu Doan (39’), Eran Zahavi (41’), Bruma (77’) en Carlos Vinícius (82’).

Doelpuntveste
In elk van de laatste vijf thuiswedstrijden in de Eredivisie maakte PSV minimaal drie doelpunten. In 2012 was PSV voor het laatst minimaal drie keer trefzeker in ten minste zes opeenvolgende thuiswedstrijden in de Eredivisie (8 duels op rij).

Rijzend en effectief
Xavi Simons maakte dit seizoen negen van zijn vijftien Eredivisie-treffers in Eindhoven. Hij scoorde in elk van de laatste vijf thuiswedstrijden van PSV in de Eredivisie. In vier van de vijf gaf hij daarnaast ook een assist. Deze eeuw scoorden alleen Jefferson Farfán en Luuk de Jong in minstens zes opeenvolgende thuisduels van PSV in Eredivisie-verband.

Scorende invallers
Zowel PSV als Fortuna Sittard is effectief vanaf de bank. Bij beide ploegen wisten invallers het net meermaals te vinden. Zo werden er tien doelpunten gemaakt door krachten vanaf de bank bij PSV. Bij Fortuna Sittard staat de teller op negen.