Alles over | PSV heeft records voor het oprapen tegen provinciegenoot RKC Waalwijk

Alles over | PSV heeft records voor het oprapen tegen provinciegenoot RKC Waalwijk
3 min
PSV1

PSV speelt zondagmiddag de seizoensafsluiter voor eigen publiek in het Philips Stadion. Een duel dat mogelijk voor altijd in de geschiedenisboeken komt, daarvoor dient de formatie van Hoofdcoach Peter Bosz echter wel resultaat te halen.

Dat lukte eerder dit seizoen in het Mandemakers Stadion uitstekend. Door doelpunten van Joey Veerman, Noa Lang, Luuk de Jong en Malik Tillman stond er na afloop een 4-0 eindstand op het scorebord. De vorige ontmoeting in eigen huis liet een doelpunt lang op zich wachten en via een benutte strafschop van aanvoerder Cody Gakpo werden er in de 96e minuut tóch drie punten bijgeschreven.

Seinen op groen
De voortekenen voor zondagmiddag zijn wederom positief, want in de loop der jaren werd een goede balans opgebouwd tegen de Waalwijkers (41W-G8-V5). Deze eeuw werd er nog geen enkel punt verspeeld op eigen veld, tegen RKC Waalwijk, nóg beter met 22 zeges, drie remises en één verliespartij. Daarvoor moet men ver terug in de tijd, want die nederlaag dateert van 30 januari 1993 (0-3). Mocht PSV minimaal resultaat halen, verbreekt het ook het eigen puntenrecord van 88. Dat is nu geëvenaard.

Doelpuntenregen én doelpuntendroogte
RKC Waalwijk is in de laatste vier ontmoetingen geen enkele keer trefzeker geweest. De laatste speler met een competitietreffer in Eindhoven, tegen PSV, was Robert Braber in oktober 2013. Mocht de Hoofdmacht minimaal één keer het net vinden, is het de eerste ploeg uit de competitie met een treffer in ieder Eredivisie-duel van een seizoen. Mocht er na 90 minuten een verschil van drie doelpunten op het scorebord staan, krijgt PSV ook het record van beste doelsaldo in handen. Dat record staat nu op +90 en staat op naam van Ajax.

Eendracht maakt macht
In het Philips Stadion ging dit seizoen géén enkel duel verloren. Alleen achtervolger Feyenoord keerde huiswaarts met een punt op zak. In Brabantse derby’s toonde PSV zich ook ijzersterk. In de laatste 26 ontmoetingen met een provinciegenoot werd iedere keer gezegevierd en er loopt een ongeslagen reeks van 73 duels in dergelijke wedstrijden. De laatste keer dat PSV op de laatste speeldag verloor, was in 2013. Van de laatste vijfentwintig duels in speelronde 34 werd er verder zeventien keer gewonnen en zeven keer hield de A-selectie één punt over aan de seizoensafsluiter.

Klik HIER voor alle content rondom PSV - RKC Waalwijk.