Alles over | PSV en rood-wit getint Vitesse gewisseld van trainer

Alles over | PSV en rood-wit getint Vitesse gewisseld van trainer
3 min
PSV1

Tijdens de tweede speelronde van de Eredivisie neemt PSV het op tegen een rood-wit getint Vitesse. Het toeval wil dat beide ploegen beschikken over een Hoofdcoach die ook ooit bij de tegenpartij voor de groep stond.

PSV kan zaterdagavond voor de 20e keer in de historie een uitwedstrijd bij Vitesse winnen. Hoewel het er slechts drie keer met lege handen vertrok, werd er maar liefst zestien keer gelijkgespeeld (W19-G16-V3). Dat gebeurde in maart van dit jaar nog. Xavi Simons tekende na zeven minuten al voor de voorsprong, maar door een eigen doelpunt van Ibrahim Sangaré had het duel geen winnaar. 

Ongeslagen reeks
De hoofdmacht is momenteel bezig met een indrukwekkende reeks. Het is namelijk ongeslagen in de laatste 21 officiële wedstrijden (W17-G4-V0). De laatste nederlaag dateert van februari, toen er in de UEFA Europa League met 3-0 van Sevilla werd verloren. De laatste keer dat PSV zo lang ongeslagen bleef, was in 2011. Toen werd er 22 duels op rij niet verloren.

Trainerswissel
Van 2013 tot en met 2016 stond Peter Bosz aan het roer in Arnhem en Phillip Cocu was van 2013 tot en met 2018 de Hoofdcoach van PSV. Met die rolverdeling stonden ze vijf keer tegenover elkaar, waarvan Cocu vier keer als winnaar uit de bus kwam. 

Het artikel gaat verder onder de foto.

Rood-wit getint
De hoofdtrainer is niet het enige rood-witte tintje bij de club uit Arnhem. Marco van Ginkel (2), Davy Pröpper (1), Eloy Room (1), Nicolas Isimat-Mirin (3) werden allemaal landskampioen met PSV. Daarnaast staat sinds dit seizoen ook Mathijs Tielemans onder contract bij Vitesse. De Veldhovenaar doorliep de hele jeugdopleiding van PSV. 

Patrick van Aanholt speelde van 2012 tot 2014 op huurbasis bij Vitesse. De linksback werd gehuurd van Chelsea FC, dat hem daarna verkocht aan Sunderland AFC. In totaal speelde Patrick 84 wedstrijden voor de Arnhemmers.

Seizoensstart
Vitesse wist vorige week met 2-1 te winnen van FC Volendam. De geel-zwarten kwamen eerst op achterstand, maar door doelpunten van Tielemans en Van Ginkel werd een goed begin van het seizoen gerealiseeerd.  

Aanvoerder Jong PSV
Mathijs Tielemans speelde 77 Eerste Divisie-wedstrijden voor Jong PSV. Slechts vijf spelers speelden meer wedstrijden voor de beloftenploeg. Bij ESPN vertelde de middenvelder dat hij hoopt ooit nog zijn officiële debuut voor PSV te maken.