Alles over | PSV brengt voor de derde keer dit seizoen bezoek aan De Kuip

Alles over | PSV brengt voor de derde keer dit seizoen bezoek aan De Kuip
2 min
PSV1

PSV treft Feyenoord in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Het is de derde keer dit seizoen dat de ploeg van Peter Bosz op bezoek gaat in De Kuip. Hier lees je alles over het Bekertreffen met Feyenoord.

De vorige edities van Feyenoord - PSV dateren van augustus en december 2023. In de Johan Cruijff Schaal won PSV met 1-0 dankzij een doelpunt van Noa Lang. In de competitie ging PSV er eveneens met de overwinning vandoor. Ismael Saibari en Olivier Boscagli waren verantwoordelijk voor de treffers.  

Vorige ronde
PSV geldt uiteraard als de titelverdediger van het toernooi. Vorige week begon de nieuwe campagne tegen FC Twente. Yorbe Vertessen, Luuk de Jong en Johan Bakayoko kwamen respectievelijk tot scoren. FC Twente wist daarna nog wel Walter Benítez te passeren, maar het bleef bij 3-1. Feyenoord bereikte de achtste finale door FC Utrecht met 2-1 te verslaan. 

Eerdere ontmoetingen 
Dertien keer eerder trof PSV Feyenoord in het Bekertoernooi. De balans is nipt in het voordeel van Feyenoord, dat vijf keer won. PSV ging er vier keer met de overwinning vandoor en vier keer kwam het aan op strafschoppen. Deze eeuw bereikten PSV en Feyenoord, samen met AZ, het vaakst de kwartfinale van de Beker (16 keer). 

Ongeslagen sinds 2021
PSV is ongeslagen in haar laatste 11 bekerduels (W10-G1-V0), sinds een 2-1 nederlaag bij Ajax in de kwartfinale van het seizoen 2020-2021. Feyenoord was geen tegenstander in deze reeks. 

Penalty's
PSV was sinds de eeuwwisseling vijf keer aangewezen op penalty’s in het Bekertoernooi, waarin de balans krap positief is. FC Twente deed het twee keer bete, maar Ajax werd in de finale van het afgelopen seizoen verslagen. Uitgerekend Feyenoord verloor twee keer via strafschoppen van PSV.