Alles Over | PSV boekte een van grootste competitiezeges ooit tegen FC Volendam

Alles Over | PSV boekte een van grootste competitiezeges ooit tegen FC Volendam
3 min
PSV1

Speelronde nummer zeven staat voor PSV in het teken van de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De club onderhoudt in eigen huis een ongeslagen balans tegen de Noord-Hollanders. Luuk de Jong speelt zaterdag voor het eerst een wedstrijd met de titel 'Eredivisietopscorer van de eeuw' op zijn naam.

PSV geniet in het Philips Stadion een ongeslagen status tegen FC Volendam. In 26 thuiswedstrijden (W21-G5-V0) vond de club 97 keer het net. Het laatste puntverlies dateert van 1995, toen het 1-1 werd.

Zevenklapper 
FC Volendam wacht nog op de eerste overwinning van dit Eredivisieseizoen (W0-G1-V4). De Noord-Hollanders keerde vorig seizoen, na dertien jaar afwezigheid, terug in de Eredivisie. PSV haalde in dat jaar flink uit tegen de promovendus: het werd 7-1. Xavi Simons had slechts twintig seconden nodig om de score te openen. Op de doelpuntrijke middag blonk ook Cody Gakpo uit met een hattrick. Een doelpunt van Johan Bakayoko, een eigen goal van FC Volendam en een tegentreffer van Henk Veerman bepaalden de eindstand. 

Clean sheets
PSV-doelman Walter Benítez incasseerde slechts één doelpunt in de eerste zes competitieduels van dit seizoen. Als PSV zaterdag het doel wederom schoon houdt, dan evenaart de club het seizoen 2007-2008. Toen had PSV maximaal één tegendoelpunt na zeven gespeelde Eredivisieduels. Ajax was de enige andere club met hoogstens één tegendoelpunt na zeven Eredivisieduels (nul in 1995-1996 en één in 2021-2022). 

PSV heeft voor het eerst sinds de periode september - oktober 2018 (vijf op rij) vier opeenvolgende Eredvisiewedstrijden gewonnen zonder een doelpunt te incasseren. De formatie van Hoofdcoach Peter Bosz won in zijn laatste vier duels respectievelijk van RKC Waalwijk (4-0), NEC (4-0), Almere City FC (4-0) en Go Ahead Eagles (3-0). 

Het artikel gaat verder onder de foto.

Klinkende zege 
In 1998 beleefde PSV een gedenkwaardige avond tegen de ploeg uit het vissersdorp. De club behaalde een indrukwekkende overwinning van 10-0 op FC Volendam. Deze zege staat nog steeds genoteerd als een van de grootste triomfen van PSV in de Eredivisie, naast de 10-0 overwinning op Go Ahead Eagles in 1973 en de 10-0 triomf op Feyenoord in 2010.

Luuk voert de lijst aan 
Door zijn twee doelpunten tegen Go Ahead Eagles is Luuk de Jong topscorer van de eeuw in de Eredivisie. Hij stootte Klaas-Jan Huntelaar (154 goals) van de troon. De teller van Luuk staat nu op 155 doelpunten in 278 wedstrijden. Hij heeft nog drie doelpunten nodig om oud-spits Wim Kieft (158) te evenaren op de 11e plaats aller tijden. 

Jeugdsporen verdiend 
Joey Veerman, geboren en getogen in Volendam, zette zijn eerste stappen in het betaald voetbal bij ‘Het andere oranje’, tussen 2016 en 2019. Na een periode bij sc Heerenveen tekende hij in januari 2022 een contract in Eindhoven. Joey is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke schakel op het middenveld.

Aanvang PSV - FC Volendam is zaterdag om 18.45 uur.