Alles Over | PSV bij overwinning decennium ongeslagen in Zwolle

Alles Over | PSV bij overwinning decennium ongeslagen in Zwolle
3 min
PSV1

In speelronde 23 neemt PSV het op tegen PEC Zwolle. Een wedstrijd die voor altijd in het geheugen van iedere supporter gegrift staat, omdat op 8 mei 2016 op het kunstgras van het MAC³PARK Stadion de 23e landstitel uit de clubhistorie werd behaald.

Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd met 4-0 gewonnen. Hirving Lozano, Guus Til, Luuk de Jong en Malik Tillman verzorgde de doelpunten. De laatste editie van PEC Zwolle-PSV gold als de seizoensafsluiter van 2021-2022. Een pot voor de vorm, want PEC Zwolle was al gedegradeerd en PSV was reeds verzekerd van een tweede plek. Daarmee staat het haaks op de afsluiter van 2015-2016. Ondanks dat de kaarten zes jaar later al geschud waren, werd het een spannend duel. Bruma maakte zijn laatste PSV-goal en Richard Ledezma scoorde, met zijn eerste namens PSV 1, de winnende.

Vruchtbare grond 
In de Eredivisie speelde PSV 22 keer een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (W17-G3-V2). De laatste keer dat PSV verloor was in 2014 (3-1). De laatste zeven wedstrijden op Zwolse bodem werden allemaal winnend afgesloten. Daarin scoorde PSV twintig keer en kreeg het zes doelpunten tegen. Enkel tegen Excelsior Rotterdam, waar de laatste negen keer van werd gewonnen, onderhoudt PSV een betere reeks.

Garantie voor doelpunten 
Er loopt op dit moment een ongeslagen reeks van 38 duels op Nederlandse grond. De formaties van PSV waren in iedere wedstrijd goed voor minstens één doelpunt. Luuk de Jong staat dit seizoen voor een gemiddelde van 0,86 doelpunt per wedstrijd en was in 19 van zijn laatste 22 competitieduels trefzeker. In dit tempo jaagt hij op een verbetering van zijn meest productieve seizoen, waarin hij 28 keer op het scorebord stond. In negen van zijn laatste tien optredens tegen PEC Zwolle was de spits ook goed voor minimaal één doelpunt. 

Indrukwekkend 
Hoofdcoach Peter Bosz is de allereerste Hoofdcoach die het presteerde om 20 van de eerste 22 competitiewedstrijden winnend af te sluiten. PSV is de tweede club met minimaal twintig driepunters in de eerste 22 duels. Daarnaast was er deze eeuw geen enkele club, op PSV in seizoen 2009-2010 na, die het presteerde om ongeslagen te blijven na datzelfde aantal wedstrijden.

Volg het duel met PEC Zwolle via de Liveblog.