Alles Over | PSV bereikt bij overwinning grens van 1400

Alles Over | PSV bereikt bij overwinning grens van 1400
2 min
PSV1

Voor het eerst in de geschiedenis brengt Almere City een bezoek aan het Philips Stadion. De Eredivisie-debutant is zaterdagavond de opponent in de 19e speelronde. PSV kan voor de 1400e keer een competitieduel winnen.

In totaal speelde PSV slechts twee keer tegen huidige nummer dertien van de Eredvisie. Beide wedstrijden vonden plaats in Flevoland, waar de eerste ontmoeting plaatsvond op 29 oktober 2014. In de derde ronde van de TOTO KNVB Beker won de hoofdmacht met 5-1. Luciano Narsingh, Georginio Wijnaldum (2x) en Jürgen Locadia (2x) maakten de doelpunten. Eerder dit seizoen won PSV met 4-0 dankzij doelpunten van Guus Til, Hirving Lozano, Joey Veerman en Ricardo Pepi. 

Midweekse wedstrijden
De ploeg van Peter Bosz speelde woensdagavond de achtste finale van de TOTO KNVB Beker tegen Feyenoord. In De Kuip wonnen de Rotterdammers met 1-0. PSV won de laatste twee edities van het Bekertoernooi, maar kan haar titel dus niet nogmaals prolongeren. Almere City speelde midweeks een inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Beide teams kwamen niet tot scoren.

1400e overwinning 
In de vorige speelronde liet PSV voor het eerst dit seizoen punten liggen. In een uitduel met FC Utrecht werd er met 1-1 gelijkgespeeld. PSV is seizoensoverschrijdend nu 34 duels ongeslagen. Als de hoofdmacht tegen Almere City minimaal één punt pakt, dan is het clubrecord geëvenaard. De vorige keer dat PSV 35 wedstrijden op rij ongeslagen was, was in 1987-1988. Als PSV zaterdagavond Almere City verslaat, dan is het de 1400e Eredivisie-overwinning in de clubgeschiedenis. Alleen Ajax ging PSV daarin voor. 

27/28
Luuk de Jong scoorde tegen 27 van zijn 28 Eredivisie-tegenstanders. Alleen tegen Almere City vond hij nog niet het net. Als hij dit weekend scoort, dan heeft hij wederom een perfecte score. 

Het duel met Almere City volg je via de PSV Liveblog.