Alles over | PSV al tien jaar ongeslagen in thuisduels met Vitesse

Alles over | PSV al tien jaar ongeslagen in thuisduels met Vitesse
3 min
PSV1

De nummer één tegen de nummer achttien: PSV-Vitesse. Dat affiche staat zaterdagmiddag op het programma in het Philips Stadion. De laatste keer dat de Arnhemse ploeg drie punten meenam uit Eindhoven, dateert van tien jaar geleden. Toen wist een huidig PSV'er te scoren namens de geel-zwarten.

Eerder dit seizoen maakte Jerdy Schouten zijn debuut voor PSV in het GelreDome. Door een doelpunt van voormalig PSV-aanvoerder Marco van Ginkel kwam de hoofdmacht aanvankelijk op achterstand. Gelukkig werd deze in de tweede helft vakkundig weggewerkt en omgezet in een 1-3 overwinning. Yorbe Vertessen, Luuk de Jong en Ismael Saibari namen de doelpunten voor hun rekening. Vorig seizoen eindigde het thuisduel met de Arnemmers in een 1-0 zege dankzij een afstandsschot van Guus Til.

Balans
In 39 competitiewedstrijden voor eigen publiek werd er in totaal 31 keer gewonnen van Vitesse, vijfmaal verloren en drie keer hielden beide ploegen een punt over aan het duel. Het laatste gelijkspel stamt uit 1996 en de laatste keer dat PSV thuis verloor van Vitesse dateert van iets meer dan een jaar geleden. Op 7 december 2012 wonnen de Arnhemmers, toen nog onder leiding van Peter Bosz, met 2-6 in het Philips Stadion. Patrick van Aanholt speelde destijds op huurbasis voor Vitesse en kwam die avond tot scoren.

Jong talent
De Belgische Johan Bakayoko (20 jaar en 358 dagen) kwam de afgelopen drie duels tot scoren. Daarmee is hij de een-na-jongste buitenlandse speler die dat lukt in dienst van PSV. Zijn voorganger is niemand minder dan Ronaldo. De Braziliaan scoorde in 1995 op 18-jarige leeftijd vier wedstrijden achter elkaar.

Johan is bezig aan een goed seizoen bij PSV en is met zijn cijfers op jacht naar een oud Eredivisie-record. De vleugelaanvaller was tot nu toe goed voor negen doelpunten en noteerde datzelfde aantal assists. Hij kan de jongste speler, op twintigjarige leeftijd, worden in de Nederlandse competitie met minimaal tien treffers en assists. Het huidige record staat op naam van Filip Đuričić, die in seizoen 2011-2012 als negentienjarige speler van sc Heerenveen het seizoen eindigde met tien doelpunten en twaalf assists.

Bekijk hier alle content rond PSV - Vitesse.