Alles over | Feyenoord - PSV lijkt garantie voor doelpunten

Alles over | Feyenoord - PSV lijkt garantie voor doelpunten
3 min
PSV1

Het drukke programma van PSV gaat na de winst op Go Ahead Eagles in eigen huis weer door. Een absolute topper in de Eredivisie staat op het programma. PSV reist af naar Rotterdam om het op te nemen tegen de huidige nummer een, Feyenoord. Gracenote zocht alles uit over deze wedstrijd.

De eerste topper na de winterstop zal PSV zondag afwerken. Van de 134 voorgaande duels tegen Feyenoord won PSV er 46 en 33 keer eindigde het in een gelijkspel. Dat gebeurde vorig jaar nog, toen PSV genoegen moest nemen met een gelijkspel (2-2) in de Kuip. Cody Gakpo scoorde beide doelpunten (16’, 29’) en van Rotterdamse kant wist Cyriel Dessers het net ook tweemaal te vinden (86’, 90+6’). 

Doelpuntenfestijn
Eerder dit seizoen eindigde het Eredivisieduel tussen PSV en Feyenoord in een waar doelpuntenfestijn: 4-3 in Eindhoven. Cody Gakpo was betrokken bij alle vier de goals van PSV (1 goal, 3 assists). Hiermee maakte PSV een einde aan de reeks van acht Eredivisieduels zonder zege tegen Feyenoord (W0-G4-V4). Deze topper betekent een garantie op doelpunten. Beide ploegen scoorden namelijk in elk van de laatste vijf Eredivisie ontmoetingen in De Kuip: 1-3, 2-1, 3-1, 3 


Oude bekende

Guus Til maakte vorig seizoen 21 doelpunten in 49 duels voor Feyenoord (alle competities). Met 15 goals in 32 Eredivisieduels was hij vorig seizoen de topscorer van de Rotterdammers in de competitie. Tijdens het doelpuntenfestijn was Til trefzeker tegen zijn oude ploeg. Hij wist één keer het net te vinden. 

Succes in toppers
Ruud van Nistelrooij is de enige PSV-trainer in het betaald voetbal wie bij zijn eerste drie ontmoetingen met Ajax en Feyenoord als winnaar van het veld stapte. Zo won PSV met 5-3 (Johan Cruijff Schaal) en 2-1 (Eredivisie) van Ajax. En met 4-3 van Feyenoord (Eredivisie). Deze lijn kan zondag verder worden doorgetrokken als hij de vierde topper óók weet te winnen.

Aanwinsten
Deze week wist PSV twee aanwinsten op deadline day eigen te maken. Vleugelverdediger Patrick van Aanholt speelde in de jeugd van PSV en keert nu terug op het oude nest. De tweede nieuweling, Thorgan Hazard, kan de vijfde Belgische international worden die deze eeuw voor PSV uitkomt. Hiermee vult hij een lijst met bijzondere namen aan die hem voorgingen: Luc Nilis, Timmy Simons, Dries Mertens en Zakaria Bakkali.