Alles over | De twee sterkste luchtmachten van de Eredivisie tegenover elkaar op Het Kasteel

Alles over | De twee sterkste luchtmachten van de Eredivisie tegenover elkaar op Het Kasteel
2 min
PSV1

De derde ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en PSV in 2023 staat aankomende zaterdag op het programma. Toeval wil dat dit dé twee ploegen zijn met de sterkste luchtmacht in de Eredivisie. Al zeventienmaal wist PSV het net met het hoofd te vinden.

Al 56 keer ging PSV op bezoek bij Sparta Rotterdam. Met 26 overwinningen lijkt PSV de beste papieren in handen te hebben - op basis van het verleden. Uit de eerdere ontmoetingen kwam er achttien keer geen winnaar uit de bus en verloor PSV twaalf keer.

Drie op een rij
Op 7 en 10 januari troffen PSV en Sparta Rotterdam elkaar eerder. Op die eerstgenoemde datum vielen er geen doelpunten in het Philips Stadion ondanks 29 doelpogingen (0-0). Drie dagen later kwamen ze elkaar tegen in het TOTO KNVB Bekertoernooi waar PSV de volgende ronde bereikte op Het Kasteel (1-2).

Doelpuntrijke reeks
PSV is ongeslagen in zijn laatste twaalf Eredivisie-duels (W9-G3-V0) en kan voor het eerst dit seizoen vijf opeenvolgende Eredivisiewedstrijden winnen. In de laatste vier duels wist PSV veertien doelpunten te maken.

Winnend op bezoek
Drie van de laatste vier uitwedstrijden werden winnend afgesloten door PSV. Die reeks begon met een 1-0 overwinning in het Mandemakers stadion tegen RKC Waalwijk. Ook in De Goffert tegen NEC (2-4) en in Volendam (2-3) stapte PSV als winnaar van het veld.

Maanden van De Jong
Luuk de Jong was in april de meest trefzekere speler in de Eredivisie, met zes doelpunten in vier wedstrijden. De Jong was ook direct betrokken bij elf doelpunten in de maand mei.

Bekende uit PSV Academy
Op Het Kasteel treft PSV een bekende uit de eigen jeugdopleiding. Shurandy Sambo wordt dit seizoen uitgeleend door PSV aan Sparta Rotterdam, waar hij morgen door een schorsing niet in actie zal komen. Hij speelde één Eredivisiewedstrijd in de hoofdmacht van PSV.

Scorende Van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij was als speler acht keer trefzeker in vijf Eredivisie-duels met Sparta Rotterdam, inclusief twee hattricks. Van Nistelrooij scoorde tegen geen enkel team zo vaak in de Eredivisie.