ADO Den Haag - PSV vorig seizoen wereldnieuws

De ADO Den Haag - PSV van vorig seizoen kende een spectaculair einde. Diep in blessuretijd ging ADO-doelman Martin Hansen mee naar voren in een laatste poging iets aan de 2-1 achterstand te doen. Hansen scoorde met de hak en dat wil PSV zaterdag rechtzetten.

Gelukje
In aanloop naar de editie van dit seizoen zullen de gedachten bij volgers ongetwijfeld teruggaan naar dat ene moment, inmiddels meer dan een jaar geleden. Een herhaling van dat scenario is uitgesloten: doelman Hansen keept inmiddels voor het Duitse FC Ingolstadt 04. Daarnaast spreken de eerdere ontmoetingen tussen ADO en PSV in het voordeel van PSV.

PSV scoort het vaakst
Zo is PSV de ploeg die, van alle teams in de Eredivisie, het vaakst scoorde tegen ADO (206 keer). Daarnaast won ADO, uit en thuis, slechts één van de laatste 27 eredivisiewedstrijden van PSV. Dat was op 5 februari 2011, toen Wesley Verhoek in blessuretijd de 0-1 maakte in het Philips Stadion.

Deze treffer van Hansen ging vorig seizoen de wereld over Deze treffer van Hansen ging vorig seizoen de wereld over

Co Adriaanse tegen Bobby Robson
De laatste thuisoverwinning van de Hagenaars dateert van 1 april 1991. Het FC Den Haag van Co Adriaanse won toen op het Zuiderpark met 3-0 van het PSV van Bobby Robson, door doelpunten van Michel Adam (14') en Leo Schellevis (61', 87').

Thuisoverwinning
Eerder dit seizoen won PSV met 3-1. Gastón Pereiro benutte een penalty, Tom Beugelsdijk maakte een eigen goal en Luuk de Jong wipte de bal knap met links over ADO-doelman Setkus. Via een strafschop deed Beugelsdijk snel daarna nog wat terug voor ADO.