18-jarige Livano Comenencia langer PSV’er

18-jarige Livano Comenencia langer PSV’er
2 min
Jong

Livano Comenencia verlengt zijn contract bij PSV. De talentvolle en multifunctionele verdediger van Jong PSV tekent bij tot medio 2025. 'Het is prachtig om juist hier in het stadion mijn tweede PSV-contract te tekenen.'

PSV-signatuur 
De 18-jarige Livano Comenencia heeft een echte PSV-signatuur en geldt als één van de grotere defensieve talenten van Nederland. Hij is vanaf de F-jeugd opgeleid op PSV Campus De Herdgang. Comenencia startte in het seizoen 2012-2013 in PSV Academy en maakte in 2021 definitief de overstap naar Jong PSV. Op 16 augustus debuteerde hij in het betaald voetbal bij het beloftenteam van Ruud van Nistelrooy. Daarna speelde hij nog veertien wedstrijden namens Jong PSV. 

Veelzijdige winnaar: 'Binnen aantal jaar moet iedereen mij kennen'     
Comenencia, jeugdinternational en aanvoerder van Oranje onder 18, is van origine een (rechtervleugel)verdediger, maar is ook inzetbaar in het centrum van de verdediging en op het middenveld. In 2020 werd hij officieel prof bij PSV en stelde hij zichzelf al eens voorzichtig voor: “Ik ben een lieve en zorgzame jongen die het beste met iedereen voorheeft, maar als ik het veld op stap gaat er een knop om. Vanaf dat moment ben ik bereid alles te geven voor het resultaat. Ik ben trots om voor PSV uit te komen. Binnen een aantal jaar moet iedereen Livano kennen en hoop ik met het eerste te strijden voor de prijzen”, zei hij toen.

Afgelopen december zocht presentatrice Maddy Livano nog eens op om kennis te maken met het talent. Hieronder zie je die aflevering van 'Ready for Maddy'.