1-8
31 oktober, 00:00
Willem II O14 logo
PSV O14 logo

Vanaf het begin van de wedstrijd zakte Willem II in en liet PSV het spel maken. PSV speelde in de beginfase van de wedstrijd slordig en in een te laag tempo. Hierdoor werden er nauwelijks kansen gecreƫerd. De eerste kans in de wedstrijd was in de 15e minuut voor de thuisclub. Een vrije trap van PSV werd afgeslagen en in de tegenaanval had Willem II een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Robin redde echter en voorkwam hiermee een achterstand. Vijf minuten later wist PSV dan uiteindelijk toch de opening te vinden in de verdediging van de thuisclub. Heritier speelde zich vrij op de rand van het strafschopgebied en schoot de 0-1 binnen. In de 25e minuut wist PSV de score zelfs te verdubbelen. Een voorzet van Jayden werd door Joep in de verre hoek ingekopt, 0-2. Ondanks dat PSV in deze fase van de wedstrijd nog steeds in een te laag tempo speelde, kon PSV de score in de 30e minuut verder uitbreiden. Wederom een voorzet Jayden werd ditmaal door Heritier beheerst met de binnenkant van de voet ingeschoten, 0-3. Willem II kon in de laatste minuut van de eerste helft nog iets terugdoen. Na slecht verdedigen van PSV wist Willem II de 1-3 binnen te schieten.

Vanaf het begin van de tweede helft trok PSV het initiatief naar zich toe. Het tempo ging omhoog en PSV was nauwkeuriger in de passing. Dit leverde in de eerste vijf minuten al drie goede kansen voor PSV op maar deze kansen werden niet verzilverd. PSV had de hulp nodig van de thuisclub om de score verder uit te breiden. In de 41e minuut werd een corner van Ian door een verdediger van Willem II in eigen doel getikt, 1-4. PSV hield daarna de thuisclub voortdurend onder druk maar het duurde tot de 56e minuut voordat er wederom werd gescoord. Jayden speelde zich op de rand van het strafschopgebied vrij en schoot in de verre hoek de 1-5 binnen. Enkele minuten later werd een diepe bal van Joost door Ian doeltreffend afgerond, 1-6. In de blessuretijd wist PSV nog twee keer te scoren. Een vrije trap van Mathijs werd door Jayden ingekopt, 1-7, en een voorzet van Amin werd door Jayden ingeschoten. Hiermee bracht hij de eindstand op 1-8.

Verhoeven, N. Munsters, Lonwijk, De Schutter, Van der Burgt (Cox), Tielemans, Bora Deyonge (Matuta La Nkenda Nosa), Verschut (Maatsen), Braaf, Nassoh (Doudah), J. Munsters (Antonisse).