6-3
31 oktober, 00:00
PSV F1 logo
ESV E3 logo

Als afsluiting van de vermoeiende maar bovenal zeer leuke en leerzame profweek had de technische staf nog een oefenwedstrijd geregeld. Om alvast een beetje te oefenen voor de voorjaarscompetitie was er gekozen om tegen een eerste jaars E te spelen, tegenstander van vandaag was het eindhovense ESV E3.

Een wedstrijd die enigszins anders was dan gebruikelijk want de hele groep moest aantreden en duurde 3 x 20 minuten. Helaas moest de grieperige Dani nog verstek laten gaan nadat hij ook al de profweek had moeten missen. Om klokslag 10 uur werd er afgetrapt en bleek al snel dat onze jongens niet echt onder de indruk waren van hun oudere tegenstanders, want vanaf de aftrap werd het meteen gevaarlijk. Yorbe pikte de bal op en begon aan een rush die eindigde met een schot tegen de paal. In de 4e minuut was het dan toch raak. Mathijs onderschepte de bal en bereikte daarna Yorbe die op zijn beurt Jochem vrij zag staan, die doeltreffend uithaalde 1-0. Vijf minuten later lag de tweede al in het netje. Na opnieuw voorbereidend werk van Yorbe rondde Quinn zeer knap af. Dat Yorbe zelf ook kan scoren bleek 1 minuut later, na een mooie assist van Mathijs maakte hij er 3-0 van. In het restant van de eerste helft golfde het spel op en neer waarin de tegenstander een maal trefzeker was 3-1. Verder kwam het niet, wat op zich niet vreemd was met 3 topverdedigers als Joël R die keer op keer goed opgesteld stond, Shurandy die de tegenstander geen kans gaf en Mathijs die heerste in elk duel. Dan hebben we natuurlijk ook Victor nog, de nieuwe Jean Marie Pfaff op doel staan die aan het tegendoelpunt niets kon doen en verder een aantal voortreffelijke reddingen in petto had.

Met 6 nieuwe veldspelers en 1 nieuwe keeper werd er afgetrapt voor de 2e helft en zagen we het zelfde spelbeeld als voor rust. Opnieuw waren er aan beide kanten mogelijkheden voor meer doelpunten. Zo ging Thijs een paar keer goed door op links maar kon het net niet afronden. In de 4e minuut van de 2e helft kon Joël K niet verhinderen dat ESV de aansluitings treffer kon maken 3-2. Even later was er een kans voor Jamie maar kwam een teenlengte te kort om een geweldige steekpass van Lars af te ronden. De tweede helft was 8 minuten oud toen ESV zelfs 3-3 maakte. Maar echt lang konden ze hier niet van genieten want 3 minuten later was het Niels die vanaf links oprukte en na een geweldige solo Achraf vond die zoals altijd koelbloedig afrondde en zo 4-3 maakte. PSV werd steeds sterker en met vele aanvallen van voornamelijk Mees en Damian werd het vijandige doel bestookt, maar gescoord werd er niet meer, ook omdat Quinn en Achraf pech hadden in de afwerking.

In de 3e helft die deze keer niet in de kantine maar toch echt op het veld werd gespeeld gingen onze jongens vrolijk verder alsof er niet de hele week was getraind. Jamie maakte er na 8 minuten 5-3 van na weer een assist van Yorbe. Onze twee helden Victor en Joël K op doel voorkwamen verder dat er nog tegen gescoord werd. En vlak voor tijd maakte Mees zijn wekelijkse doelpunt toen hij een corner van Lars binnen tikte. Met dit mooie resultaat werd er weer afscheid genomen van de trouwe toeschouwers die weer in groten getale waren opgekomen.