1-3
31 oktober, 00:00
PSV E2 logo
PSV E1 logo

Met een leuke en ook leerzame profweek in de benen, stond vandaag de onderlinge broederstrijd op het programma. Weken was er naar uitgekeken en nu was het eindelijk zover. In een heerlijk najaarszonnetje was het publiek massaal toegestroomd. Helaas hadden beiden teams met de nodige personele problemen te maken. Zo was bij de E1 Yassin nog steeds geveld door de griep. En ook de E2 was niet 100% fit. Zo had Bryan nog steeds last van z’n knie, maar was wel inzetbaar. En in de warming up viel nog een tegenvaller te noteren voor de E2. Ook Tijn moest voortijdig naar binnen met een pijnlijke knie. Gelukkig voor hem kon ook hij, zij het niet helemaal fit, weer aansluiten bij de E2. Scheidsrechter Bert had er ook zin in want hij floot iets eerder dan gebruikelijk voor het begin van de wedstrijd. De E1 zocht direct de aanval. Op rechts ging Joey ervan door, zijn actie kon alleen gestuit worden door middel van een overtreding. De toegekende vrije trap werd maar net naast het doel gekruld door Niels. Beiden ploegen waren erg aan elkaar gewaagd, hierdoor ontstonden er over het hele veld boeiende één tegen één gevechten. Na ruim zes minuten stak Arne het veld over. Vervolgens mocht hij twee maal uithalen. Zijn eerste schot met rechts werd nog goed geblokt door Sem, het tweede schot met links ging via Tijn naast het doel. De door Joey genomen corner, werd net over gekopt door Niels. Ook de E2 liet zien dat zij schitterende individuele acties in huis hadden. Halverwege de eerste helft zette Davy aan de linkerkant van het veld aan voor zo’n mooie actie. Zijn schot werd goed gekeerd door Pepijn. Jay legde de bal vanuit de corner panklaar op het hoofd van Joop, z’n kopbal spatte echter uiteen op de paal. Ook vijf minuten later had Joop pech. Op links kapte hij zich mooi vrij, maar deze inzet ging voorlangs. Het spel bleef op en neer golven. Beiden teams leken geen last te hebben van de zware trainingsweek. In een moordend tempo werd de eerste helft afgewerkt. Met nog vijf minuten te spelen leek de sterk spelende Benjamin de openingstreffer te maken. Zijn schot werd echter kundig onschadelijk gemaakt door Pepijn. In de tegenaanval was het Gregory die de bal maar net over het doel schoot. Op het moment dat iedereen dacht dat er met een 0-0 stand zou worden gerust, ging Gregory aan de linkerkant van het veld ervan door. Hij zag Koen goed vrijstaan, in de plaats van zelf te schieten zag hij Joey er nog beter voorstaan. Die wel raad wist met deze kans (0-1). Nog in dezelfde minuut leek de E1 de score te verdubbelen. Niels veroverde de bal op het middenveld, met een mooie steekbal vond hij Gregory. Doordat Kyan goed z’n doel verkleinde, schoof hij de bal voor de E1 aan de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust kreeg ook de E2 nog een goede kans. Een kort genomen hoekschop van Jay vond Joop. Zijn schot belandde in het zijnet.
    Ook na de rust was de eerste kans voor de E2. Vanaf de aftrap brak Davy op links door. Met een bekeken schot probeerde hij Pepijn in de korte hoek te verrassen, maar met een katachtige reflex wist Pepijn de bal uit de hoek te tikken. Vervolgens was het weer de beurt aan de E1. Gregory was uitgeweken naar de rechterkant. Zijn op maat aangesneden voorzet kwam bij Joey, die de bal in één keer op z’n schoen nam. Met een sublieme redding wist Kyan de bal tegen te houden. De corner die daarop volgde, werd aan de rechterkant van het veld door Niels genomen. Zonder dat er iemand aan kon komen draaide hij de bal schitterend in de verre hoek (0-2). Toch was de wedstrijd niet gespeeld. De E2 rechtte weer de rug en dwong direct een aantal kansen af. Een venijnig schot was Sem ging maar net voorlangs. En ook een actie van Benjamin kon maar net op het allerlaatste moment gestuit worden door Rico. Ook was er nog een mogelijkheid voor Joop. Nadat Davy zich goed vrij kapte, gaf hij de bal aan Jay die weer Joop vond. Zijn kopbal ging maar net over het doel. De E1 leek niet onder de indruk. Zij bleven rustig opbouwen en de vrije man zoeken. Zo ook in de 35st minuut. Koen en Rico schoven elkaar net zolang de bal toe, totdat er een vrije man werd gevonden. Via Arne werd Joey aan de rechterkant van het veld gevonden. Zijn strakke voorzet vond Gregory. Helaas voor hem knalde hij de bal op de lat. Een minuut later was het een kopietje van de voorgaande aanval. Opnieuw begon deze bij Koen en Rico. Nu was het Arne die Gregory aanspeelde. Met een strak schot bracht hij de 0-3 op het scorebord. Nog steeds gaf de E2 zich niet gewonnen. Weer was het Benjamin die zijn belagers van hem afschudde. Helaas was zijn voorzet net te scherp voor Joop die een teenlengte te kort kwam om de bal in het doel te werken. Diezelfde Joop kreeg amper een minuut later een kans. Ditmaal was het Pepijn die redding wist te brengen. Aan de andere kant van het veld was het Kyan die Arne van een doelpunt wist af te houden. Vijf minuten voor tijd kreeg de E2 loon naar werken. Na een mooie actie van Jay kwam de bal bij Davy, die de bal snoeihard in het doel schoot en daarmee de zeer verdiende treffer scoorde (1-3). Even leek het nog spannend te gaan worden toen Joop vanuit een counter op Pepijn afging. Maar ook nu lag de doelman weer in de weg. In de laatste minuut wilde de E1 de marge weer op drie brengen, maar schoten van Arne en Gregory troffen geen doel. Waarna de goed leidende scheidsrechter Bert affloot. Tevreden konden alle toeschouwers naar huis, want ze hadden een schitterende wedstrijd gezien van twee teams die weinig voor elkaar onderdoen en terecht bovenaan in de competitie staan.