3-7
30 november, 13:00
ADO Den Haag, HFC JO17-1 logo
PSV O17 logo
 1. Doelpunt

  1x
  Mohamed Nassoh
  PSV O17 logo
 2. Doelpunt

  1x
  Jenson Seelt
  PSV O17 logo
 3. Doelpunt

  1x
  Dylan Hopman
  PSV O17 logo
 4. Doelpunt

  1x
  PSV O17 logo
 5. Doelpunt

  1x
  Mylian Jimenez
  PSV O17 logo
 6. Doelpunt

  2x
  Johan Bakayoko
  PSV O17 logo
 7. Wedstrijdverslag

  PSV O17 wint doelpuntenfestijn in Den Haag

  PSV O17 heeft de uitwedstrijd bij ADO moeiteloos gewonnen. Na een goede eerste helft zakte het elftal van Adil Ramzi in de tweede helft wat weg, de overwinning kwam echter geen seconde in gevaar.

  Na een aftastend begin wist PSV de beste kansen te creëren. Dat resulteerde in de 23e minuut in de openingstreffer van Mohamed Nassoh. Hij nam de lange bal, gespeeld door Jenson Seelt op schitterende wijze aan en rondde eenvoudig af. Amper vijf minuten later kon de scheidsrechter weer naar het midden wijzen. Dit keer was het Jenson zelf die scoorde: een kopbal uit een voorzet van aanvoerder Mylian Jiminez. Voor rust werd het ook nog 0-3 en 0-4. De 0-3 viel uit een combinatie tussen Dylan Hopman en Livano Comenencia, waarbij eerstgenoemde het doelpunt achter zijn naam mocht schrijven. Het vierde doelpunt kwam op naam van Milan van de Riet, die het vervroegde sinterklaascadeautje van de scheidsrechter moeiteloos uitpakte. Vanaf de strafschopstip schoot hij goed binnen.

  Na rust werd het spelbeeld anders. PSV dacht de overwinning al binnen te hebben en vergat daardoor te voetballen, waardoor ADO terug in de wedstrijd leek te komen. In de 70e minuut stond het 2-4 na twee doelpunten van de Hagenezen. Gelukkig waren de Eindhovenaren op tijd bij de les. Mylian Jiminez zorgde met een rake vrije trap voor de 2-5 en Johan Bakayoko zorgde met twee doelpunten, op aangeven van Ilyas Bougafer en Mohamed Nassoh voor de 2-6 en 2-7. Dat ADO nog, na een zwabberend afstandschot, tot 3-7 terugkwam was slechts voor de statistieken.

  Een middag in Den Haag met twee gezichten. De eerste helft biedt genoeg perspectief om de eerste seizoenshelft de komende weken op een goede manier af te sluiten. Volgende week ontvangt het team PEC Zwolle, aanvang 14.00 uur op De Herdgang, de week erna wacht koploper Feyenoord in Rotterdam. Dat belooft een mooie decembermaand te worden.

  Tot slot een woord van de Sint:

  Zaterdagmiddag tegen oh-oh-ADO
  Daar kreeg PSV het een helft cadeau

  Goed voetbal en focus, zorgden voor succes

  Dus kan wel gesteld worden: PSV was bij de les

  Hoe anders was dat begin tweede helft
  De spelers leken totaal uitgeteld

  Gemakzucht en luiheid het leek nergens op

  Dus kregen zij daar toch bijna klop

  Gelukkig stond PSV op tijd weer aan
  Anders waren ze chagrijnig de bus ingegaan

  Met nog een goed kwartier op de klok

  Was het mooi afgelopen met dat trage gesjok

  3-7 de eindstand, dat is echt niet mis
  Daar schreef het toch mooi voetbalgeschiedenis

  Meer doelpunten scoorden zij dit seizoen niet

  In één wedstrijd, aldus de doelpuntenpiet

  De decembermaand staat op het punt van beginnen
  Dan gaat het om meer dan alleen maar winnen

  PSV onder 17 wenst je alvast fijne dagen

  Geniet van het mooie zonder al die voetbaluitslagen

  Opstelling
  Aron van Lare; D’Leanu Arts, Jenson Seelt, Fedde Leysen, Nawaaz Landfeld (46/Jesse Giebels); Livano Comenencia, Mylian Jiminez, Dylan Hopman (48/Naïm Matoug); Johan Bakayoko, Milan van de Riet (77/Ilyas Bougafer), Mohamed Nassoh.