30 november, 00:00
Fortuna Sittard U10 logo
PSV E2 logo

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard U11 op het programma voor de boys van PSV E2. Aangezien we om 9 uur moeten spelen is het vandaag weer heel vroeg opstaan voor de spelers, begeleiders en ouders van dit team. Onderweg naar Sittard zie ik dat het afgelopen nacht heel veel geregend heeft, dus ben ik benieuwd hoe de velden erbij liggen want meestal is het vrij drassig op de velden in Sittard. Nadat we allen verzameld zijn en omgekleed, lopen we naar het inloopveld waar het inderdaad heel drassig is, het lijkt af en toe wel een schaatsbaan zo glad. Gelukkig is het veld waar we op spelen van betere kwaliteit.
    Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter krijgen we meteen te zien dat beide teams er zin in hebben vandaag, meteen kansen voor de doelen over en weer, na een scrimmage voor het doel van Fortuna is het Sven die koel de bal binnen weet te tikken het staat dus 0-1. Meteen na de aftrap van het doelpunt van PSV stelt Fortuna orde op zaken door de aansluitingstreffer te scoren 1-1. In de 3e minuut plaatst Seb de bal vanaf de zijlijn schitterend in de verste hoek de keeper is kansloos, dit is kwaliteit ( al zal Seb later toegeven dat het een afgezwaaide voorzet was die er met geluk in viel) 1-2. In de 9e minuut komt Fortuna door een hele mooie aanval via verschillende schijven weer op gelijke hoogte 2-2. Maar 1 minuut heeft PSV al weer een voorsprong te pakken via Seb die de bal via de onderkant lat binnen schiet. Nu is Fortuna weer aan de beurt alleen Lucas is het daar niet mee eens en via een mooie redding verhinderd hij dit dan ook. Niek heeft het al enkele keren geprobeerd via afstandsschoten maar steeds ging het mis in de 12 minuut is het vanaf 20 mtr dan eindelijk raak 2-4. Via een mooi diagonaal schot op doel komt Fortuna weer dichterbij 3-4. In de 19e minuut doet zich een rare situatie voor in het doelgebied, een speler van Fortuna vangt de bal half op op de doellijn , hands penalty roept iedereen, maar de scheidsrechter geeft een doelpunt, waarom? de bal heeft immers de doellijn niet gepasseerd? De uitleg van de scheids was heel simpel, beide trainers hebben voor de wedstrijd aangeven dat er geen penalty’s mogelijk zijn op deze leeftijd, in zijn ogen was het een penalty, maar mocht deze niet geven dus heel simpel anders was het een doelpunt dus tel ik hem toch maar. We zullen maar zeggen Limburgse gastvrijheid 3-5. En rust.
    Trainer Patrick geeft aan dat er iets meer samen gespeeld moet gaan worden en niet iedereen voor zijn eigen kans moet gaan. Voor de rest is hij redelijk tevreden. Op naar de 2e helft.
    We beginnen weer meteen goed Thijn geeft een schitterende steekpass op Seb, deze schiet meteen op doel, jammer dat de bal net voorlangs gaat. Mathijs probeert het met een volley vanuit een corner maar de bal raakt de lat. PSV heeft alles nu goed onder controle alleen komen we niet tot scoren totdat Sven in de 26 minuut met een vrije trap de bal over de keeper heen het doel in werkt 3-6. 1 Minuut later heeft de keeper van Fortuna de bal niet meteen klem vast Mathijs reageert direkt en tikt beheerst de 3-7 binnen. In de 34 minuut weer de bal op de lat bij een afstandsschot, maar deze keer reageert Seb weer goed en kopt de bal netjes tegen het netje, voetballend blijft PSV de betere alleen weten ze het even niet om te zetten in doelpunten..
    Meteen na de aftrap van de derde helft is PSV weer in de aanval, na een mooie combinatie tussen onze gastspelers van de F weet Emir te scoren 3-9. In de derde heft vecht Fortuna zich weer terug en krijgen ook zij hun kansjes, in drie minuten tijd komen ze dan ook 3 keer tot scoren PSV scoort nog 1 keer door Mathijs, dus de stand is in drie minuten veranderd naar 6-10. Nu pikken de PSVers het goede spel weer op en nemen weer het initiatief, via een bekeken balletje van Mathijs langs de keeper geplaatst wordt het 6-11. Mathijs scoort nog een keer via een kopbal uit een corner, ook onze derde gastspeler Thijn weet te scoren via goed reageren, en tot slot weten Seb en Mathijs nog een doelpuntje mee te pikken. Zo loopt PSV in de laatste minuten toch nog heel ver weg van Fortuna met de eindstand 6-15.
    Al met al een leuke wedstrijd, met PSV over het algemeen de betere ploeg, maar met vlagen liet Fortuna ook zien goed en mooi te kunnen voetballen. We hadden vandaag 3 gastspeler bij uit onze F, Emir, Thijn en Mathijs alle 3 hebben een hele goede wedstrijd gespeeld , en ook gescoord Mathijs zelfs 5 keer. Een heerlijk nat veld om op te spelen al zullen de materiaalmensen daar wel anders over denken de kleding was behoorlijk vervuild, maar deze mensen kennende is het de volgende wedstrijd weer pico bello. Volgende week Helmond sport U10.