’40 0-4 Arnaut Groeneveld
    ’43 1-4
    ’52 2-4
    ’75 2-5 Joey Konings

Gewaarschuwd door het verloop van de bekerwedstrijd tegen FC Twente afgelopen maand, waarin Twente zich juist na een achterstand terug in de wedstrijd knokte en PSV inwreef dat de buit pas binnen is bij het eindsignaal, reisde PSV zaterdag voor de competitie af naar Hengelo. PSV speelde een uitstekende 1e helft waarin een zeer comfortabele 0-4 voorsprong werd opgebouwd, maar liet die volgen door een zwakke 2e, waarin het Twente volledig liet terugkomen in de wedstrijd. Ondanks de uiteindelijke ruime overwinning bleef bij PSV na de wedstrijd net als na het eerdere bekerduel dan ook een katerig gevoel hangen.

Twente had de 1e helft niets in te brengen tegen PSV, dat de ene na de andere 100%-kans creëerde en zichzelf eigenlijk tekort deed door ‘slechts’met een 0-4 voorsprong de rust in te gaan. PSV wist telkens, soms met fantastische crosspasses, de buitenspelers te bereiken die vervolgens de bal panklaar neer wisten te leggen voor inkomende spelers. Zo schoot Jaëll Hattu de 0-1 binnen na een goede voorbereidende actie van Arnaut Groeneveld, die op vrijwel identieke wijze Joey Konings (die even daarvoor de uitkomende Twentekeeper met fraai een lobje verschalkte) in staat stelde de 0-3 binnen te tikken en zelf op slag van rust de 0-4 op een presenteerblaadje kreeg van Jaëll Hattu die een happende Twenteverdediger poorte en de bal daarna voor hem klaarlegde.

Hoewel trainer Kristof Aelbrecht in de rust nadrukkelijk wees op het gevaar van verslapping en nonchalance in de 2e helft door de voorsprong, was dat precies wat net als in de eerdere bekerwedstrijd tegen Twente gebeurde. PSV was geen schim van het team in de 1e helft, liet zich door het knokkende Twente overlopen en gaf Twente de kans om terug in de wedstrijd te komen. Binnen nog geen 20 minuten maakte Twente 2 goals en schoot het op de paal, waar PSV hoegenaamd niets tegenover stelde. Uiteindelijk bleken de Twentenaren niet bij machte om het overwicht in de 2e helft ook in doelpunten uit te drukken, en wist Joey Konings kort voor tijd op aangeven van Jaëll Hattu nog de 2-5 binnen te schieten.

Een prima uitslag voor de B2 , dat nog steeds ongeslagen koploper is, maar die het grote niveauverschil in de beide helften maskeert.

Youri Roulaux; Reno Kochanowski - Kaan Tanriver - Armando Obispo - Roel van Linschoten; Jaëll Hattu © - Roy Gielen - Yentl Meijssen - Arnaut Groeneveld - Joey Konings - Karim Bannani (’79 Juul Respen).

Op de bank niet ingevallen: Mike van de Meulenhof; Tom Scheepers; Colin Bruisten