1-1
30 augustus, 00:00
Sparta Rotterdam O16 logo
PSV O16 logo
 1. Wedstrijdverslag


  PSV startte zaterdag de competitie met een zeer verdienstelijke wedstrijd tegen Sparta. In Rotterdam sleepte het piepjonge elftal van Kristof Aelbrecht, door alle doorschuifperikelen met een gemiddelde leeftijd van slechts 14 jaar, een gelijkspel in de wacht tegen de fysiek sterke Rotterdammers, al had het in de slotfase nog een aantal grote mogelijkheden om de volle winst te pakken.

  PSV startte de wedstrijd uitstekend. Al in de 5e minuut kwam het team op voorsprong toen spits Joel Piroe na goed doorzetten van Gaetan Bosiers op links richting het strafschopgebied kon oprukken en de bal in de verre hoek plaatste. Sparta werd pas na een ruim kwartier voor het eerst gevaarlijk toen de bal bij de 1e paal uit een vrije trap half volley maar net over werd geschoten. Het zou echter tot in de blessuretijd van de eerste helft duren dat de Rotterdams langszij kwamen. Nadat een vrije trap via de Eindhovense muur terug het veld in kwam schoot een Spartaan deze vanaf 18 meter ineens op het doel van Youri Roulaux, die de bal in de rechterhoek zag verdwijnen.

  Hoewel het team met die enorme domper de rust in ging, liet ook de 2e helft een zeer strijdvaardig PSV zien dat ondanks het leeftijdsverschil en de fysieke achterstand goed overeind bleef. Sterker de beste kansen om de wedstrijd te beslissen waren voor PSV. Sparta kwam de 2e helft eigenlijk maar 1 keer echt gevaarlijk dicht bij Youri Roulaux in de buurt, die een inzet van dichtbij na een voorzet van links uitstekend met zijn voet redde. De actie die het meest verdiende om met een goal bekroond te worden was van linkerspits Joep Hakkens, die een bal die op ongeveer 20 meter van de goal voor zijn voeten viel ineens vol op zijn schoen nam en slechts enkele centimeters naast het doel van Sparta zag gaan. De grootste kans op de winnende treffer was echter voor invaller Gregory Kuisch, die vlak voor tijd de bal rechts in het strafschopgebied kreeg, geen seconde aarzelde en vol uithaalde, maar zijn schot net naast zag gaan.

  Een gezien alle omstandigheden prima wedstrijd en een goed resultaat voor PSV.

  Youri Roulaux; Tijn Daverveld – Jordan Teze – Koen Oostenbrink – Lars Dickens; Leandro Fernandes – Gaetan Bosiers – Davy van den Berg (’66 Evert Linthorst); Yasin Aalillou (’48 Gregory Kuisch) – Joel Piroe – Joep Hakkens (’78 Benjamin Kailie).

  Op de bank niet ingevallen: Kyan van Dorp
  Gele kaart: Joel Piroe (trappen tegenstander)