3-1
30 augustus, 00:00
PSV O15 logo
FC Volendam O15 logo
 1. Wedstrijdverslag


  Net als vorig seizoen is PSV onder 15 in de bekercompetitie ingedeeld bij Volendam. Naast de Volendammers treffen de Eindhovenaren dit jaar verder VVV en Heerenveen. Beide laatste ploegen treft het team van trainers Edwin de Wijs en Eric Addo buitenshuis. Volendam kwam, net als vorig seizoen, op bezoek op De Herdgang. Een jaar geleden won PSV met 3-1.

  Na een goed verlopen voorbereiding stond dus de eerste serieuze wedstrijd op het programma. De voorbereiding zou voor deze wedstrijd echter geen graadmeter zijn. Immers: doordat 9 spelers met de B-jeugd mee moesten én het feit dat niet alle spelers beschikbaar waren door ziekte/blessure, stond een totaal ander team op het veld dan tijdens de oefenperiode het geval was. Zo startte de C1 met 5 spelers van de "onder 14" en zaten op de bank ook nog eens 6 spelers van dat team. Wetende dat in de basis ook nog Abou Kone stond die feitelijk ook nog een C2 speler is, was het een extreem jong team dat aan moest treden.

  Na wederzijds aftasten in de beginfase nam PSV langzaam het heft in handen. Met name Yorbe Vertessen sneed als een watervlugge paling (jaja, hij is flauw zo tegen Volendam) door de Oranje verdediging. Ook Joop Daniëls was tweemaal dreigend nadat hij tweemaal profiteerde van fouten in de Volendamse opbouw. Gescoord werd er in het eerste kwartier niet.

  In de 17e minuut was het wel raak. Sem van den Broek ontving de bal en legde breed op de meegelopen Arne Bens die koelbloedig in de verre hoek raakschoot: 1-0.

  Amper 2 minuten later was de ploeg dichtbij de 2-0. Een aanval over rechts via Arne en Joop verliep vlotjes en laatstgenoemde legde de bal vanaf de achterlijn terug op Sem. Helaas werd zijn schot geblokt en bleef het bij 1-0. Maar niet voor lang, want in de tegenaanval kwam Volendam op gelijke hoogte. Een vleugelspeler was met de bal aan de voet naar binnen getrokken, dreigde met rechts te schieten, maar kapte de bal listig voor zijn linker waarna hij hard uithaalde. De bal vloog hard en hoog via onderkant lat tegen de netten: 1-1. Prachtig doelpunt van onze gasten!

  Het spel golfde op en neer. Waarbij PSV de beter voetballende ploeg was en ook de beste kansen/mogelijkheden kreeg. Vaak werden deze gecreeërd over de linkerflank via de snelle Yorbe. Maar ook Damian Timan liet van zich horen. Eerst door een keer hard over te schieten. Vervolgens doordat hij in de omschakeling voor een 3 tegen 1 situatie zorgde die helaas niet tot een tweede goal leidde (de keeper redde met meer geluk dan wijsheid de inzet van Arne) en tenslotte door Yorbe via een heerlijk steekpassje voor de goal te zetten waar hij op de uitgelopen keeper stuitte.

  Omdat keeper Jurre Schaafsma zijn doel ook verder schoonhield, gingen beide ploegen rusten met een 1-1 stand.

  Na de thee nam PSV het initiatief stevig in handen. Het leidde tot kansjes via Sem die het van afstand probeerde toen de keeper uit positie was. En Yorbe die zijn schot rakelings langs ging. Even later vond hij de paal op zijn weg waardoor PSV nog op het gelijkspel bleef hangen. Een voorsprong hing in de lucht en die kwam dan ook verdiend in de 50e minuut.

  Een geweldige steekpass van Damian op de net ingevallen Thijs Martens werd door Thijs prachtig met links in de verre bovenhoek gekruld. Ook een schitterend doelpunt op een goed moment.

  Volendam moest nu komen, en dat gaf PSV voorin ruimte. Nadat Jurre een afstandsschot onschadelijk maakte, probeerde Thijs op identieke wijze als bij de 2-1 te scoren. Dit keer kon de Volendamse goalie echter redding brengen.

  Omdat PSV inmiddels met 10 eerstejaars C-pupillen speelde, en Volendam nog iets wilde forceren werd de Eindhovense ploeg wat naar achteren gedrukt. Door goed verdedigend werk van Shurandy Sambo , keeper Jurre Schaafsma en Mees Kreekels (die de bal in blessuretijd uit de doelmond werkte) bleef PSV toch relatief eenvoudig overeind. Sterker nog: uit een counter in de "dying seconds" bracht de ook ingevallen Dennis Vos de score op 3-1. De assist hier was van Yorbe die ondanks de vele sprintduels die hij al had uitgevochten, tóch nog een keer aanzette en daarmee symbolisch stond voor het team dat vandaag binnen de lijnen kwam.

  Een terechte overwinning voor PSV dat met een extreem jong team een meer dan knappe prestatie hier neerzette. Met bij vlagen goed voetbal werd Volendam met dezelfde uitslag als vorig jaar naar Noord-Holland gestuurd. Complimenten voor het hele team zijn hier absoluut op zijn plaats! Bij deze....


  Jurre Schaafsma; Joey Verhoeven (53' Mees Kreekels), Abou Kone, Shurandy Sambo, Bryan van Hove (46' Dennis Vos); Damian Timan (53' Stijn van de Put), Mathijs Bel, Joop Daniëls (c); Arne Bens (46' Thijs Martens), Sem van den Broek (57' Jochem van Dijk), Yorbe Vertessen.