2-1
30 april, 00:00
PSV B2 logo
Cortgene/JVOZ B1 logo

Eindelijk was het dan zover: de kraker PSV B2 – Cortgene/JOVZ B1 stond op het programma. En Hitchcock had het niet beter kunnen schrijven: op de voorlaatste competitieronde, op Koninginnedag werd hier op De Herdgang mogelijkerwijs het kampioenschap beslist. Want PSV zou bij een overwinning op concurrent Cortgene/JOVZ onbereikbaar worden voor dezelfde Zeeuwse ploeg.
    Het publiek was in grote getale toegestroomd om deze topper live te aanschouwen. En zij zagen een sterk startend Cortgene/JOVZ. Meteen vanaf de aftrap namen zij het initiatief. Dit resulteerde in de 2e minuut tot een schot die naast ging. In de 8e minuut was het wel raak en werd PSV op achterstand gezet. Na een combinatie door het midden kwam de Zeeuwse spits vrij voor doel en wist koelbloedig de 0-1 aan te tekenen. Wetende dat Cortgene/JOVZ in de heenwedstrijd in staat was de 1-0 voorsprong over de streep kon trekken, zaak om zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren. Langzaam maar zeker nam PSV het heft in handen. Nadat Moussa Sanoh met links al eens het zijnet raakte, kreeg PSV ook kansjes. In de eindfase was het echter te onnauwkeurig om Cortgene/JOVZ écht pijn te doen. Zo kwamen Moussa en Mohammed Rayhi er wel regelmatig goed door op de flanken, maar was de voortzetting onvoldoende, of zat er net weer een Zeeuwse verdediger tussen. In de 22e minuut was dezelfde Mohammed erg dicht bij de gelijkmaker. Van links kwam hij naar binnen gesneden, en dirigeerde de bal naar de rechterbovenhoek. Met een prachtige zweefduik kon de Zeeuwse keeper de bal nog net onder de lat wegtikken. Even later was het dan toch raak. Rai Vloet ontving de bal van Mohammed, speelde zich vrij en kreeg zodoende een vrije schietkans van ca 16 meter. En daar wist Rai wel raad mee! Met een hard schot passeerde hij de keeper en bracht zodoende de terechte gelijkmaker op het bord. Na deze treffer bleef PSV de bovenliggende partij. Zonder echt grote, open kansen te creëren overigens. Nadat Rai van de scheidsrechter de gele kaart kreeg voor opmerkingen, was PSV erg dicht bij de voorsprong. Zakaria Bakkali ontving de bal na een lange bal van Rai en kapte zich in de 16 meter goed vrij. Zijn schot spatte echter uiteen op de kruising.
    In de 2e helft begon PSV goed. Moussa was dichtbij de 2e Eindhovense treffer toen hij de keeper onder druk zette en deze de bal verspeelde. Helaas kon de keeper zijn fout herstellen. Het bleek echter uitstel van executie te zijn, want in de 6e minuut kwam PSV voor de 1e maal in de tweestrijd met Cortgene/JOVZ op voorsprong. Een lange cross bal van Sven van de Kerkhof kwam terecht bij Mohammed Rayhi die op het juiste moment de doorgelopen Zakaria in de ruimte bediende. Deze omspeelde de keeper eenvoudig, en leek nog even spannend te maken door de bal lang bij zich te houden. Maar uiteindelijk schoot hij de bal rustig binnen. 2-1 voor PSV!!!! Niet veel later ging Zakaria alleen op de keeper af, maar hij werd (ten onrechte) teruggefloten wegens buitenspel. Cortgene/JOVZ moest door de 2-1 stand risico’s nemen en schakelde over naar een 3-4-3 systeem. PSV kreeg hierdoor ruimte voorin. Maar hier werd slordig mee omgegaan zodat het spannend bleef. Want zolang PSV de trekker niet definitief overhaalde, kon het alle kanten opgaan. Want zoals ze in rugby-jargon zeggen: “de bal is rond”. Keeper Jesse Bertrams had echter een relatief rustig middagje. Ondanks de goede intenties van Cortgene/JOVZ kregen ze geen echte uitgespeelde kansen. PSV wel om de ‘veilige’ 3-1 te scoren in de slotfase. De ingevallen Andreas Hoelgebaum Perreira loste een vlammend schot die nog net door de keeper werd gepareerd. Met nog een paar minuten te spelen probeerde Cortgene/JOVZ de gelijkmaker te forceren. Maar ook bij hen was de scherpte er van af na deze titanenwedstrijd. Het is dat PSV vlak voor tijd een 3 tegen 1 overtal-situatie slordig uitspeelde zodat de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Linksachter Sander Heesakkers dacht dat het nog niet spannend genoeg was door in de slotminuut rakelings langs eigen doel een bal terug te koppen op de uitgelopen Jesse. Het zou je maar gebeuren…..Eindelijk floot de scheidsrechter dan af waardoor PSV B2 het kampioenschap kon gaan vieren.
    Een terecht kampioenschap waarin, met nog 1 speelronde te gaan, slechts éénmaal werd verloren. De wedstrijd bij Cortgene/JOVZ werd destijds met 1-0 verloren. Het doelsaldo van 133 voor en 10 tegen spreekt ook wat dat betreft boekdelen. Complimenten en felicitaties aan de spelers, trainers Jefta en Tim, de fysio’s Mylene en Bart, en de teamleiders Jack en Björn.
    En wie zegt dat PSV geen supporters buiten Eindhoven heeft……..vandaag hing echt overal in Nederland de vlag uit ter ere van het kampioenschap van PSV B2!!!!!