1-3
30 januari, 00:00
FC Utrecht O14 logo

In de eerste tien minuten van de wedstrijd waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Beide teams kregen enkele mogelijkheden maar gescoord werd er nog niet. FC Utrecht had nog de beste kans om op voorsprong te komen maar het schot werd te zacht ingeschoten. Na tien minuten trok PSV de wedstrijd naar zich toe. In de veertiende minuut leverde dit de voorsprong op. Een vrije trap van Mathijs werd door Amin met het hoofd knap verlengd en hij verraste hiermee de keeper van FC Utrecht, 0-1. PSV ging na deze voorsprong onverminderd door. Toch was het FC Utrecht dat in de 19e minuut na een snelle aanval gevaarlijk werd. Op het laatste moment kon de defensie van PSV orde op zaken stellen. In de tegenaanval had PSV een grote kans om verder uit te lopen maar de bal werd net naast geschoten. PSV had daarna de wedstrijd onder controle. Het was dan ook totaal onnodig dat FC Utrecht in de blessuretijd van de eerste helft alsnog langszij kwam. Na slordig uitverdedigen schoot een speler van FC Utrecht de bal van buiten het strafschopgebied hoog in het doel, 1-1.

In de tweede helft gingen beide teams op zoek naar de voorsprong. Echte mogelijkheden werden niet gecreëerd. PSV probeerde een opening te vinden in de verdediging van de thuisclub maar de laatste pass was niet nauwkeurig genoeg. FC Utrecht hanteerde vaak de lange bal maar had daarmee ook geen succes. Het duurde tot de 62e minuut voordat PSV de mogelijkheid had om te scoren. Een vrije trap werd hard en hoog net naast het doel geschoten. Eén minuut later kwam dan toch de voorsprong voor PSV. Ian speelde de bal over de verdediging van FC Utrecht. Het schot van Jeremy werd in eerste instantie door de keeper van de thuisclub gekeerd, daarna werd de bal door een verdediger van de thuisclub van de lijn gehaald maar in derde instantie liet Jeremy de verdediging kansloos, 1-2. Na deze voorsprong van PSV zette de thuisclub alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Hierdoor kreeg PSV veel ruimte en daardoor ook de beste kansen. Ver in blessuretijd besliste Jeremy de wedstrijd. Met een afstandsschot in de verre hoek zette hij de 1-3 eindstand op het scorebord. PSV liet vooral in de eerste helft zien wat het in huis heeft. In de tweede helft kwam PSV nauwelijks in de problemen en na de voorsprong werd de wedstrijd goed uitgespeeld.

Verhoeven, Matuta La Nkenda Nosa, Lonwijk, Maatsen, Verschut, Tielemans, Clabbers, Doudah, Antonisse, Nassoh (Van der Burgt), J. Munsters (N. Munsters).