3-6
29 augustus, 00:00
AZ Alkmaar O14 logo

Vandaag stond de oefenwedstrijd tegen AZ op het programma. Beide teams hadden vooraf afgesproken dat de wedstrijd gespeeld zou worden in drie periodes van 30 minuten.

PSV begon fel aan de wedstrijd maar dit leverde niet echt een veldoverwicht op. De beste mogelijkheden waren in het begin van de wedstrijd voor de bezoekers. PSV kon daar slechts enkele afstandsschoten tegenover stellen. Toch was het PSV dat in de 17e minuut op voorsprong kwam. Door een snelle uitval kwam de bal uiteindelijk bij Jayden. Met een felle sprint hield hij de verdediger van AZ achter zich en schoot hij in de verre hoek binnen, 1-0. Tien minuten later wist PSV wederom te scoren. PSV zette goed druk op het middenveld en veroverde hierdoor de bal. Met een mooie steekbal werd Jayden in scoringspositie gebracht. Deze kans liet hij niet onbenut en scoorde de 2-0.

In de tweede periode begonnen de bezoekers feller aan de wedstrijd. PSV speelde minder geconcentreerd en leed onnodig veel balverlies. Tien minuten na de rust leverde dit de bezoekers de aansluitingstreffer op, 2-1. Na deze treffer kwam PSV weer beter in de wedstrijd. Dit leverde echter nauwelijks mogelijkheden op om te scoren. In de 53e minuut wisten de bezoekers op gelijke hoogte te komen. Een aanval van AZ werd in tweede instantie doeltreffend afgerond 2-2. Dit leek ook de ruststand te worden maar onnodig balverlies in de verdediging van PSV in de laatste minuut van de tweede periode werd door AZ afgestraft, 2-3.

Vanaf het begin van de derde periode ging PSV op zoek naar de gelijkmaker. In de 69e minuut wist PSV te scoren na een mooie aanval door het centrum van de verdediging van AZ. Het was uiteindelijk Jeremy die de 3-3 binnen tikte. Vijf minuten later kregen de bezoekers een corner. De corner werd afgeslagen maar de hieruit voortkomende voorzet werd ingetikt, 3-4. PSV liet het hier niet bij zitten en enkele minuten later had PSV een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. De inzet werd echter knap door de AZ-goalie gekeerd. PSV ging daarna onverminderd verder en nam meer risico’s. Hierdoor kregen de bezoekers de mogelijkheden om nog verder uit te lopen. Dit gebeurde dan ook uiteindelijk. In de laatste minuten van de wedstrijd wisten de bezoekers nog twee keer te scoren waardoor de einduitslag 3-6 werd.

Verhoeven, Cox, Lonwijk, Maatsen, Van der Burgt, De Schutter, Antonisse, Nassoh, Clabbers, Tielemans, Braaf, Bora Deyonge, Matuta La Nkenda Nosa, J. Munsters, Strijbosch, N. Munsters, Verschut.