4-0
29 augustus, 00:00
Feyenoord D3 logo

De derde en laatste oefenpot voor aanvang van het grote competitiewerk speelde de D3 tegen Feyenoord D2. De altijd beladen en spannende wedstrijden tegen deze club speelden zich af op een met hoge hekken omheind, glad kunstgrasveld. En het moet gezegd, af en toe wilden we graag het veld opstormen om onze spelers te bemoedigen of om die Feyenoorders van onsportief spel te betichten. Gelukkig deed de scheidsrechter dat laatste voor ons.

Het team van Feyenoord bestond overigens uit 99’gers die in tegenstelling tot PSV D3 al een jaar lang op ‘groot’ veld speelden en bovendien vier intensieve trainingsweken achter de rug hadden. Zeker in de eerste helft was dat verschil duidelijk terug te zien in het spel. Trainer Williamson beaamde:”Zij hebben meer getraind en meer ervaring op een groot veld. Dat zie je terug in het spel. Ze hebben duidelijke afspraken gemaakt.”

Na de glorieuze overwinning in de oefenwedstrijd tegen Hoogstraten was het de vraag of PSV ook met meer tegenstand in staat zou zijn om de wedstrijd naar haar hand te zetten. In de eerste helft werden onze jongens snel met de neus op de feiten gedrukt. Al in de eerste minuten moest keeper Stan duiken op het schot van een doorgebroken tegenstander, maar even later kon hij de hoge kopbal vanuit een corner niet beletten;1-0. PSV antwoordde magertjes op deze achterstand. Cody en Lars probeerden het van afstand, maar de bal stuitte op de keeper en in het zijnet. Er was veel balverlies en de aanval kon niet goed opgezet worden. Bij het tweede doelpunt speelde Feyenoord de PSV verdediging netjes uit en was onze keeper kansloos. Als dan de tegenstander bij een misverstand met een terugspeelbal genadeloos profiteert, is de rek er bij PSV even uit.

Toch hervonden ze zich. Colin wisselde hier en daar en ook de supporters lieten zich gelden.
    Even later stuurde Ruud Cody met een mooie pass het penaltygebied in. Cody probeerde de laatste man te passeren, maar werd onrechtmatig gevloerd. Helaas wist James de hierop volgende penalty niet te verzilveren. Net voor rust voorkomt een sterk verdedigende Luc het vierde tegendoelpunt.

In de tweede helft zette PSV de pep-talk van trainer Colin Williamson om in daden en liet het team meer vechtlust en zekerheid zien. De euforische stemming startte bij een sterke uitloopactie van keeper Arne. Kort daarop gaf Robin een applausverdienende breedtepass op Jordan, waarop de keeper erg ver uitliep. Jordan bracht Ruud in stelling, maar de bal eindigde op de rug van een tegenstander. Doordat PSV het verdedigend goed op orde had, kwam het team aanvallend beter uit de verf. Het zat echter niet mee; Ruud’s sterke afstandsschot ging net naast en de flitsende driebander van Jordan, Ruud en Roland werd door de verdediging belet. De perfect genomen corners van Cody werden veelal gepakt door de boven iedereen uitspringende keeper. En ook Raphaël’s handelingssnelheid voor de goal werd niet met een doelpunt beloond. Het lukte PSV niet om te scoren. Teleurgesteld liepen onze jongens het veld af. De tweede helft had zich nagenoeg de hele tijd afgespeeld op Feyenoordzijde (op die ene uitbraak cq goal na) en toch was het niet gelukt een tegendoelpunt te maken. Feyenoord had haar organisatie op het veld gewoon beter voor elkaar. Trainer Colin wist het tij snel te keren “ze hebben goed gespeeld, zeker de tweede helft en ik heb er alle vertrouwen in dat het volgende keer beter zal gaan”.