1-6
28 november, 00:00
Helmond Sport O14 logo

PSV begon sterk aan de wedstrijd en ging snel op zoek naar een openingsdoelpunt. In de zesde minuut wist PSV op voorsprong te komen. Na een goede voorzet van Jur tikte Jeremy de bal in het doel, 0-1. Na dit doelpunt kon Helmond Sport iets terugdoen. Dit leverde in de 13e minuut een eerste mogelijkheid op voor de thuisclub om te scoren. De bal werd echter voorlangs geschoten. PSV speelde in deze fase van de wedstrijd goed en doeltreffend en dat leverde in de 15e minuut weer een doelpunt op. Joost zette over links goed door maar zijn inzet werd door de keeper van de thuisclub gepareerd. Jeremy reageerde alert en tikte de 0-2 binnen. Helmond Sport probeerde daarna iets terug te doen maar wist geen kansen te creëren, PSV ging daarentegen onverminderd door. In de 25e minuut werd een corner van Mohammed in eerste instantie afgeslagen. Mathijs wist de bal te onderscheppen en schoot in de rechterbovenhoek de 0-3 binnen. Eén minuut later werd het zelfs 0-4 na een aanval over links. Heritier tikte de bal door op Jeremy. Jeremy behield het overzicht en speelde de bal breed op de vrijstaande Jur. Jur liet deze mogelijkheid niet onbenut en schoot de 0-4 binnen. PSV bleef aandringen en één minuut voor rust schoot Joost een indirecte vrije trap in het strafschopgebied in de verre hoek binnen, 0-5. PSV was in de eerste helft veruit de bovenliggende partij en ging dan ook verdiend met een ruime voorsprong de rust in.

PSV begon de tweede helft zoals het de eerste helft was geëindigd. In de 37e minuut kon Helmond Sport de bal in het strafschopgebied niet wegwerken. Uiteindelijk kwam de bal bij Djurre die de 0-6 aantekende. Iedereen maakte zich op voor een nog hogere score maar PSV verzuimde daarna om het doelpuntensaldo op te krikken. PSV ging slordig spelen en maakte de verkeerde keuzes. In plaats van de bal snel rond te spelen werd er te veel gelopen met de bal. Hierdoor werd onnodig veel balverlies geleden. Helmond Sport bleef hierdoor makkelijk overeind en scoorde in de 52e minuut de eretreffer. Na een snelle uitval omspeelde een aanvaller van de thuisclub Robin en tekende de 1-6 aan. Het voetbal werd er gedurende de resterende tijd van de tweede helft niet beter op. PSV probeerde nog iets te forceren maar wist nauwelijks nog een mogelijkheid te creëren. De thuisclub creëerde ook geen mogelijkheid meer zodat het scorebord na het laatste fluitsignaal een 1-6 eindstand aangaf.

Strijbosch (Verhoeven), Cox, Lonwijk, De Schutter, Matuta La Nkenda Nosa (Van der Burgt), Nassoh, Clabbers (N. Munsters), Verschut, Antonisse, Tielemans, Bora Deyonge (J. Munsters).