1-1
28 september, 00:00
Helmond Sport U11 logo
PSV E1 logo

PSV begon goed aan deze wedstrijd maar moest toch toestaan dat de tegenstander op voorsprong kwam. Na 8 minuten werd de spits van Helmond Sport vanaf links ingespeeld, met een kapbeweging liet hij een verdediger van PSV staan en kon vervolgens met een geplaatste bal onze keeper passeren 1-0. Vijf minuten later kreeg PSV een vrije trap. Na een tikkie breed schoot Sven op doel. Helaas ging die bal buitenkant paal naast. Kort voor het eind van de 1e periode schoot Helmond Sport op de lat, in de rebound was Lander net op tijd terug om de bal voor de lijn te pakken.

In het 2e gedeelte ging Helmond Sport goed van start. Na een klein half uur kreeg Helmond Sport een penalty wegens het neerhalen van een aanvaller. De strafschop werd slecht ingeschoten en ging gelukkig naast. Inmiddels werd de strijd van beide kanten fel gestreden. Livano ging daarbij over de schreef en haalde net over de middenlijn een tegenstander van achter neer. Livano moest voor 5 minuten van het veld af en dat was terecht.
    In een ondertal situatie werd de druk door Helmond Sport opgevoerd. Door uitstekend keeperswerk van Lander bleef PSV in deze situatie overeind. Nadat PSV weer compleet was wist Sven door te breken en ging alleen op de keeper af. Met een geslaagde passeerbeweging ging Sven de keeper voorbij maar werd door de keeper tegen de grond gewerkt. Hieruit kreeg PSV slechts een vrije trap en de keeper van Helmond Sport hoefde niet eens het veld af. Hier was de scheidsrechter inconsequent en werd PSV tekort gedaan. Tegen het eind van het 2e gedeelte kreeg Sven toch waar hij recht op had. Op aangeven van Chahid ging Sven weer alleen op de keeper af maar schoot dit keer de bal handig onder hem door 1-1.

In het derde gedeelte waren er nog 2 grote kansen voor Helmond Sport. In beide gevallen kwam Lander goed uit zijn doel om de hoek te verkleinen. Beide kansen werden daarom niet benut en gingen naast het doel.

PSV is op zoek naar meer weerstand om ook onder druk goed het positiespel te blijven spelen. Dit ging vandaag niet helemaal goed waardoor we onrustig waren in de opbouw. Wel verdienen jullie vandaag alle complimenten omdat jullie keihard voor elkaar gewerkt hebben. Fantastisch gedaan.