2-3
28 september, 00:00
FC Twente B1 logo
PSV B1 logo

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen FC Twente B1 op het programma. Net als vorige week werd de mentale weerbaarheid op proef gesteld. In de openingsfase had PSV moeite met de positiewisselingen van de aanvallers van de tegenstander. Na 2 minuten maakte FC Twente daar gebruik van en kwam op een 1-0 voorsprong. PSV herstelde zich goed. Na een corner werd er hands gemaakt in het doelgebied. De scheidsrechter gaf een penalty en deze werd feilloos binnengeschoten door Philippe Rommens.

PSV was de bovenliggende partij en dit resulteerde in de 22e minuut in een 1-2 voorsprong. Martijn Berden kwam goed door via de rechterkant en zijn voorzet werd binnengeschoten door Matthias Verreth. Dit was ook de ruststand.

PSV begon sterk aan de 2e helft en creeerde verschillende mogelijkheden. In de 57e minuut kwam PSV op een verdiende 1-3 voorsprong. Dani van der Moot scoorde op aangeven van Dante Rigo. PSV verzuimde om de voorsprong te vergroten. In de 62e minuut scoorde FC Twente de aansluitingstreffer. Uit een rebound na een vrije trap werd het 2-3.

FC Twente ging meer risico nemen. Hierdoor kreeg PSV meer ruimte maar de kansen werden niet benut. Het bleef onnodig spannend en na een scrimmage werd de bal van de doellijn gehaald. Uiteindelijk een terechte overwinning.

Volgende week speelt PSV B1 een thuiswedstrijd tegen Roda/JC B1.

Yanick van Osch, Philippe Rommens, Taoufiq Naciri, Gokhan Kardes, Marco Weymans, Dante Rigo, Sam Lammers, Lennerd Daneels, Martijn Berden, Dani van der Moot, Matthias Verreth(Youandi Renfurm)