’58 0-5 Arnaut Groeneveld
    ’63 1-5
    ’70 1-6 Joey Konings
    ’75 1-7 Joey Konings

PSV handhaafde in en tegen FC Groningen de ongeslagen status in de competitie. Na 3 gelijke spelen op rij werd in Groningen de eerste winst van het seizoen geboekt. PSV controleerde de gehele wedstrijd en drukte het overwicht uit in een riante score, waarin een hoofdrol was weggelegd voor spits Joey Konings, die goede zaken deed op de topscorerslijst en 4 streepjes achter zijn naam liet bijschrijven.

PSV kwam de hele wedstrijd eigenlijk niet in de problemen, daarbij geholpen door de comfortabele 0-3 voorsprong die al snel in de eerste helft werd gerealiseerd. De Groningers stelden daar de eerste helft nauwelijks kansen tegenover, behalve een kopbal die uit een vrije trap met een boogje op de paal viel. Joey Konings had PSV toen al met 2 goede goals op voorsprong gezet, waarvan de 0-2 voortkwam uit een vrije trap waarbij hij er goed op gokte dat de Groningse muur zou springen, en hij de bal onder de muur door strak in de korte hoek schoot. Arnaut Groeneveld maakte daarna de 0-3 uit een mooie aanval waardoor hij alleen voor de Groningse keeper kwam en beheerst afrondde door deze op het verkeerde been te zetten en binnen te tikken.

De 2e helft was nog maar nauwelijks begonnen toen Groningen PSV hielp de voorsprong verder uit te bouwen. Een prima voorzet van de opgekomen Tom Scheepers werd bij de 1e paal door Groninger Hoekstra in eigen doel gewerkt. PSV liep daarna gestaag uit naar de uiteindelijke 7 goals, al scoorde Groningen uit een van de weinige situaties waarin zij tot het Eindhovense strafschopgebied wisten door te dringen nog een tegentreffer. Hoewel alle PSV-doelpunten het resultaat waren van goed uitgespeelde aanvallen of prima individuele acties, was hét moment van de wedstrijd voor rechterspits Elmo Hertogh, al leidde dat niet tot een goal. In de ‘48e minuut zette Joey Konings goed door op de linkerflank, waarna zijn voorzet de volledig rechts in de 16 vrijstaande Elmo bereikte, die de vallende bal ineens uit de lucht op zijn schoen pakte en maar net cross naast de Groningse goal zag verdwijnen.

Een goede wedstrijd en een prima resultaat voor de ploeg van Kristof Aelbrecht, die volgende week de uitwedstrijd tegen AZ wacht.

Youri Roulaux ; Tom Scheepers © - Kaan Tanriver - Armando Obispo - Lassane Faye; Jaëll Hattu (’73 Colin Bruisten) - Roy Gielen (’51 Vincent Bogaerts) - Robin Schoonbrood; Elmo Hertogh (’65 Vincent Boldt) -Joey Konings Arnaut Groeneveld (’76 Juul Respen).

Op de bank niet ingevallen: Mike van de Meulenhof; Roel Cornelissen.
    Afwezig: Roel van Linschoten (geblesseerd); Reno Kochanowski (geblesseerd).
    Geel: Lassane Faye (duwen).