28 april, 00:00
sc Heerenveen/Emmen A1 logo
PSV A1 logo

Heerenveen/Emmen A1 – PSV A1 2 – 0.

The road to Susteren gaat vandaag langs Heerenveen. Bij aankomst blijkt dat we inderdaad in het hoge noorden zijn aangekomen want de weersomstandigheden zijn hier een stuk minder dan bij ons vertrek op de Herdgang. Maar goed we zijn hier om de halve finale te spelen voor de beker, dus niet klagen. En zoals het een bekerwedstrijd waardig is gebeurt er ook in deze wedstrijd van alles. In een eerste helft die een hoog tempo heeft wordt niet gescoord maar met de rust had de stand ook gemakkelijk 3–3 of 4–4 kunnen zijn. Snel spel en mooie, zelfs open kansen, zijn niet besteed aan de aanvallers. wel moet gezegd worden dat vooral Eric Verstappen zich vandaag in de goal onderscheidde met fantastische reddingen.
    Ondanks de kou blijven we toch warm op de bank. Na de rust volgen de gebeurtenissen zich in rap tempo op. In de 47ste minuut weet Heerenveen te profiteren van een glijpartij in onze achterhoede en de 1-0 is een feit. Na 10 minuten volgt er zelfs een rode kaart voor de nummer 9 van Heerenveen. Dit is voor ons het sein om een offensief in te zetten. Maar net als voor de rust weten we het net niet te bereiken. Wel vinden er tijdens de tweede heldft allerlei zuid-europese toestanden op het veld plaats maar de stand blijft hetzelfde. Bij de snelle counters van Heerenveen komen zij steeds weer gevaarlijk voor ons doel maar telkens is Eric op zijn post. En zo gaat de wedstrijd op en neer. In de 89ste minuut is een ongelukkige aktie van Menno aanleiding voor een strafschop en hierop heeft Eric geen verweer. Heerenveen weet de 2–0 stand tot het einde vol te houden.
    De bekercompetitie van ons begon met de wedstrijd tegen Willem II en in de eventuele finale zou dit dezelfde tegenstander worden. Maar de road to Susteren is in Heerenveen ten einde gekomen.
    Volgende week staat er toch weer een finale op het programma want in de wedstrijd tegen Ajax kunnen we nog wel degelijk invloed uitoefenen op de stand in onze competitie en bepalen wie er uiteindelijk kampioen zal worden.
    Dus mannen, kop omhoog en schouders eronder, en veel succes bij de volgende wedstrijd.

Opstelling PSV: Eric Verstappen, Joshua Brenet, Dennis Dengering (62 Anthony van den Hurk), Burak Kardes (79 Albian Muzaqi), Wouter Soomer (60 Menno koch), Thomas Horsten, Elvio van Overbeek (70 Geraldo alberto Antonio), Tufan Özbozkurt,Ruben Bentancourt, Mohammed Rayhi, Zakaria Bakkali.