1-1
28 februari, 00:00
PSV O15 logo
SC Heerenveen O15 logo
 1. Wedstrijdverslag


  Na een voetballoos weekend vorige week, en daarvoor 3 gelijke spelen op rij (waarvan de laatste in de beker waarna met penalties uitschakeling volgde), werd het weer eens tijd om de volle winst te pakken. Heerenveen zou dan het slachtoffer moeten worden van de Eindhovense dadendrang.

  Deze ploeg was geen onbekende voor het team van Edwin de Wijs en Eric Addo. Want in de beker kwamen beide teams ook al een keer tegen elkaar uit. PSV won toen relatief eenvoudig met 2-4.

  Zou PSV vandaag de drie punten Eindhoven houden en Heerenveen puntloos terug naar Friesland sturen? En belangrijker: aansluiting houden bovenin de kampioenspoule?

  Voorafgaand aan het duel was er veel vuurwerk op De Herdgang. Een groot aantal supporters wilde op deze manier PSV 1 ondersteunen in de voorbereiding op de topper tegen Ajax. Helaas namen maar weinig/geen supporters nog even de moeite om bij de jeugdelftallen te komen kijken. Een gemiste kans? Zou PSV o15 vandaag ook vuurwerk laten zien? Maar dan op het veld?......

  Het eerste wapenfeit was van Eindhovense makelaardij. In de 8e minuut stuurde Bryan van Hove op links Joop Daniels weg. Na een goede actie van Joop pikte spits Sem van den Broek de bal op en haalde goed de achterlijn. Helaas was er geen PSV-er meegelopen om zijn voorzet binnen te tikken.

  Een minuut later lag de bal ineens aan de andere kant achter keeper Kyan van Dorp in het doel. De pijlsnelle rechtsbuiten werd de diepte ingestuurd en scoorde beheerst de 0-1. PSV moest dus aan de bak. En kreeg ook wel wat mogelijkheden. De grootste was in de 17e minuut nadat een vlotte aanval via het hoofd van Joop Daniels op de binnenkant van de paal eindigde.

  Een minuut later zette Joop met een prachtig steekpass Yasin Aalillou vrij voor de Heerenveen doelman. Maar deze verkleinde zijn doel goed en voorkwam de gelijkmaker.

  Heerenveen loerde op een tweede treffer en richtte zich met name op de snelle rechtsbuiten. Die was in de 20e minuut weer erg gevaarlijk toen hij recht op Kyan van Dorp kon afrennen. Maar gelukkig kon Bryan van Hove met een uiterste krachtinspanning en een prachtig uitgevoerde sliding, de bal ontfutselen en zo verder gevaar indammen.

  Na een half uur spelen kwam PSV weer gevaarlijk voor de dag. Een schot van Yasin Aalillou werd maar ternauwernood door de lange Friese doelman gekeerd. Tóch kreeg de Eindhovense ploeg loon naar werken in de eerste helft. Want in de slotminuut zette Sem van den Broek de doorgelopen Joop Daniels vrij voor de goal en hij ronde koel af en bracht zo de 1-1 op het scorebord. Een prima moment om te scoren uiteraard.

  Meteen in de 2e helft was Heerenveen gevaarlijk. Een vrije trap draaide gevaarlijk in en PSV kon de bal onvoldoende wegwerken. De bal bleef in het 5-meter gebied hangen, maar gelukkig werd de bal nog uit de doelmond getrapt op het allerlaatste moment.

  Verder was er weinig vuurwerk te zien in de tweede helft. Beide ploegen kregen weliswaar wat kansjes. Maar echt groot waren ze niet. Abou Kone was bij de eerste paal een keer dreigend na een goede vrije trap van de ingevallen D-speler Mohamed-Amine Ihattaren.

  Verder waren er twee schietkansen voor Yasin Aalillou en Mohamed-Amine Ihattaren. Maar beiden schoten in kansrijke positie recht op de keeper. Heerenveen kwam ook nog een keer gevaarlijk door, maar wist het net ook niet meer te vinden.

  Zo speelde PSV wederom gelijk dit weekend en laat het dure punten liggen. Van de andere kant: in de kampioenspoule is het team nog steeds ongeslagen......

  Een gelijkspel was vandaag een uitslag waar iedereen zich in kon vinden. Het duel was te vlak om een winnaar te krijgen. PSV mist op dit moment het frisse en frivole in zijn spel wat het voor de winterstop wel had. Hopelijk is dat weer snel terug, want je merkt dat in deze kampioenspoule ieder duel 100% gegeven moet worden en het uiterste van iedereen vraagt. Frisheid en frivoliteit kan dan net het verschil tussen winst en verlies/gelijkspel zijn.

  Voor de o15 staan nu 3 uitduels op het programma: AZ, VVV en Ajax. Misschien dat dan het keerpunt bereikt wordt.


  Kyan van Dorp; Tijn Daverveld, Abou Kone, Koen Oostenbrink; Bryan van Hove (61' Joey Verhoeven); Evert Linthorst, Vince Colpaert (48' Gregory Kuisch), Arne Bens; Yasin Aalillou (c), Sem van den Broek (48' Mohamed-Amine Ihattaren), Joop Daniels.

  Gele kaart: Evert Linthorst (ruw spel)