1-0
28 februari, 00:00
PSV C2 logo
FC Groningen C2 logo

PSV C2 heeft in de eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie een benauwde 1-0 overwinning behaald tegen de leeftijdgenoten van FC Groningen C2.

PSV C2 begon nerveus aan het duel, wat m.n. tot uiting kwam in onnauwkeurige passes resulterend in veelvuldig onnodig balverlies. FC Groningen C2 loerde op de counter en in de negende minuut was het bijna raak voor de bezoekers, toen de bal uit een goed genomen vrije trap via de vingertoppen van Daan Bollen en de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde. PSV C2 was gewaarschuwd, maar nog niet geheel bij de les. Sander Heesakkers wist een paar keer op snelheid zijn directe tegenstander te kloppen, maar helaas resulteerde dit nog niet in uitgespeelde kansen. Vlak voor rust wist de goed keepende Daan Bollen een tegendoelpunt te voorkomen. Echter, uit de rebound schoot een aanvaller van FC Groningen tegen de arm van Jordi de Wijs en besloot de scheidsrechter een penalty toe te kennen aan FC Groningen C2. Daan Bollen voerde zijn gebruikelijke regendans op en de slecht ingeschoten bal verdween vervolgens via de buitenkant van de paal naast het doel van PSV C2! Daan lag overigens in de goede hoek en had deze pingel ook zonder dit gelukje zeker onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft was het veldspel van PSV C2 beter verzorgd. Er werden goede combinaties opgezet en in de drieënveertigste minuut resulteerde dit in een snelle aanval, waarbij de in het nauw gebrachte linksback van FC Groningen C2 op ongelukkige wijze zijn eigen doelman koppend passeerde (1-0). PSV C2 bleef in rest van de tweede helft goed op de been, ondanks een paar goede mogelijkheden voor FC Groningen C2. Vlak voor het einde van de wedstrijd moest de spits van FC Groningen C2 helaas met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure het veld per brancard verlaten (hij was zonder dat er een speler van PSV C2 bij was betrokken, plotseling door zijn knie gezakt). We wensen hem veel sterkte en een spoedig herstel toe. In de laatste minuten van deze wedstrijd kwam PSV C2 niet meer in de problemen en werd er derhalve de tweede opeenvolgende overwinning geboekt. Een goed begin is het halve werk…