’38 0-4 Vincent Heilmann
    ’48 0-5 Vincent Heilmann
    ’65 0-6 Emilio Prieto y Gorgosz
    ’73 1-6 (pen)

Gele kaart: Arnaut Groeneveld (ten val brengen tegenstander); Emilio Prieto y Gorgosz (commentaar op de leiding).

Voor PSV stond zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper AZ op het programma. Het elftal van trainer Twan Scheepers speelde een uitstekende wedstrijd en stelde de overwinning al in de laatste 20 minuten van de eerste helft veilig. Een belangrijke rol was weggelegd voor spits Vincent Heilmann, die niet minder dan 5 keer het net van de Alkmaarders wist te vinden.

De eerste 20 minuten werd AZ nog gevaarlijk met een aantal afstandschoten erop gokkend dat die op het drassige veld zouden doorschieten en slechts verwerkt zouden worden. Keeper Thomas Hooyberghs liet zich daardoor echter niet verrassen en verwerkte alle pogingen prima. Vanaf de 20e minuut domineerde en controleerde PSV de wedstrijd echter volledig, nadat Vincent Heilmann de score had geopend uit een toegekende penalty –hij werd in het strafschopgebied opzichtig door de AZ-keeper onderuit gehaald- die hij droog binnenschoot. En dat was nog de minst fraaie goal van de middag, want de doelpunten die daarop volgden waren zonder uitzondering van grote schoonheid. Zo werd Vincent rond de 30e min in korte tijd 2 keer op vrijwel identieke wijze door Youandi Renfurm met een mooie steekpass het strafschopgebied in gestuurd en alleen voor de keeper gezet, waarna hij een keer fraai afrondde in het dak van de goal en de andere keer met preciezie de verre hoek koos. En slechts een paar minuten later stuurde middenvelder Steven Bergwijn Vincent Heilmann vanaf de andere kant met een schitterend steekpassje het strafschopgebied in, waarna Vincent net voor rust beheerst de 0-4 liet aantekenen.

Een ongekende weelde voor het team dat in de laatste wedstrijden juist zoveel moeite had om de vele kansen die gecreëerd werden in doelpunten om te zetten. En een nieuwe opdracht van de trainer voor de spelers in de 2e helft, nl. de weelde kunnen dragen en de wedstrijd professioneel uitspelen. De B2 kweet zich uitstekend van die taak. Er werd vrijwel geen kans aan AZ weggegeven -de enige goal van de Alkmaarders kort voor het einde van de wedstrijd vloeide voort uit een zeer dubieuze strafschop- en de score werd bovendien nog uitgebouwd met 2 fantastische doelpunten. Met name de 0-5 was van grote schoonheid, een aanval die werd opgezet door Steven Bergwijn die linkerspits Youandi Renfurm met een geweldige pass de diepte instuurde, en wiens voorzet vervolgens door Vincent Heilmann met zijn hak via de paal werd binnengetikt. Invaller Emilio Prieto y Gorgosz liet zich tot slot nog gelden en schoot van 40 meter snoeihard de 0-6 binnen.

Thomas Hooyberghs; Dirk Abels (’60 Emilio Prieto y Gorgosz) - Gökhan Kardes - Maarten Peijnenburg - Ward Huygens; Philippe Rommens - Steven Bergwijn - Sam Lammers (’66 Jasper van Heertum) - Martijn Berden (’60 Arnaut Groeneveld) - Vincent Heilmann (’74 Chris Hagi) - Youandi Renfurm.

Op de bank niet ingevallen: Kevin Doré