0-1
27 augustus, 00:00
FC Groningen A1 logo
PSV A1 logo
 1. Wedstrijdverslag


  Doelpunt: Fitim Kacik


  Hoewel FC Groningen gedurende het grootste deel van de wedstrijd zeker niet de mindere van PSV was, stond na negentig minuten dezelfde score op het bord als afgelopen seizoen. Bovendien ging het team van trainer Erwin van de Looi net als vorige week onnodig onderuit. De goal van PSV viel een minuut voor tijd, toen Eindhovenaar Kacik scoorde. Martijn van der Laan probeerde zijn inzet nog met een omhaal van de lijn te halen, maar was net te laat. De bal had de doellijn al een halve meter gepasseerd.
  In de eerste helft begon FC Groningen met een enorme kans om op voorsprong te komen. Robert Pomstra knalde al in de eerste minuut op de paal. Ook Stefan Nijland was dichtbij een goal, maar zag een kopbal vlak voor het doel weggekopt door de PSV-defensie. Gele kaarten waren er voor Martijn van der Laan en Dennis Krohne. Tot tien minuten voor het einde van de wedstrijd had Groningen het duel volledig onder controle. In de slotfase gingen beide ploegen toch nog voor de winst en was PSV daarin het gelukkigst.

  Opstelling Groningen A1: Catsburg; Holder, Herman Rozema, Thalen, Van der Laan; Metaj, Nijland, Pomstra; Ramic, Öztürk en Krohne.

  Opstelling PSV A1: Boffin; van Berlo, van Eijden, ter Horst, Flu (Sabajo); Peljto, Carratta, Gorter; Kacik, Quianoo (Waalkens) en Schirra

  Verslag: FCGroningen.nl