7-1
27 februari, 00:00
PSV E1 logo
Eindhoven av E1 logo

Deze week was het de beurt van PSV E1 om aan te treden tegen het opleidingsteam van FC Eindhoven. Er was ons een zonnetje en een redelijke temperatuur beloofd, maar hoe anders bleek het in werkelijkheid. In druilerig weer met wind en regen begon de wedstrijd. De eerste minuten was het een beetje aftasten met een op het oog iets feller Eindhoven. Zij kregen ook de eerste kans van de wedstrijd. Uit een corner werd goed op doel geschoten maar Kyan wist de bal goed weg te boksen.

Na deze waarschuwing kwamen onze mannen goed los. Met goed samenspel werd de tegenstander onder druk gezet. Na eerst een prachtige aktie van Arne op het middenveld, kreeg Roland de bal. Deze gaf keurig mee aan de snel doorgelopen Arne. Zijn schot miste maar net het doel.
    In ongeveer de 5e minuut (de tijdwaarneming had wat last van de kou) werd de druk voor Eindhoven te groot. Koen speelde Niels aan,die de vrijstaande Arne kon bereiken. Zijn schot was onbereikbaar voor de keeper 1 – 0.

Heel snel daarna kreeg Roland de bal via een inworp. Hij speelde zichzelf met een mooie actie vrij en scoorde de 2 – 0.

Het samenspel van PSV was een lust voor het oog. Een snelle combinatie tussen Joey, Roland en Arne, leverde een kans op die maar net naast gekopt werd.
    Een snelle uitbraak van Eindhoven over de rechterkant bracht gevaar. In eerste instantie kon Kyan met de voeten redding brengen. Maar de spits van Eindhoven reageerde goed en schoot de bal uit de draai achter onze keeper 2 – 1.

Onze jongens waren echter niet onder de indruk en Eindhoven moest steeds verder achteruit. Uit een pass van Joop, speelde Roland de bal door op de meegelopen Koen. Hij omspeelde een verdediger en schoot de bal keurig in de verre hoek. 3 -1.

Zo ongeveer meteen uit de spelhervatting kwam de bal terecht bij Tijn. Zijn zwabberschot werd goed gepakt door de Eindhovense keeper. Door fel jagen op de bal werd deze snel terugveroverd. De corner die hieruit volgde werd genomen door Niels. Langs de lijn werd al gezegd dat hij de bal niet zo ver weg moest leggen. Maar dat was met voorbedachten rade. Hij krulde de bal namelijk ineens op het Eindhovense doel. De keeper probeerde nog redding te brengen maar dit mocht niet baten, 4 – 1. Dit was tevens de ruststand.

De rust had Eindhoven zichtbaar goed gedaan. Zij begonnen de 2e helft feller en hadden ook wat overwicht. Op een schot van Eindhoven moest Kyan redding brengen. De bal werd goed door hem terug in het spel gebracht. De bal werd opgepikt door Eindhoven en zij zetten een goede aanval op. De scherpe voorzet van rechts kon door Kyan, als een echte prof met 1 hand worden weggebokst.

Toen vonden de PSV-jongens het wel genoeg. De 5 -1 werd gescoord uit een prachtige solo-actie. Twee Eindhoven verdedigers werden op het verkeerde been gezet door Joop, waarna ook de keeper kansloos werd gelaten.

Even later wordt een aanval opgezet door Tijn. Hij speelt Niels aan die met een perfect passend passje Arne bereikt. Deze ziet Roland vrijstaan voor de goal. Hij weet met zo’n kans wel raad en scoort de 6 – 1.

PSV blijft Eindhoven het voetballen lastig maken en weet goed druk naar voren te houden. Na wat kopballen in de defensie ziet Joey zijn kans schoon. Hij probeert met een snoeiharde volley te scoren, maar het schot spat uiteen op de lat. Gelukkig valt de bal meteen weer voor zijn voeten, waarna hij alsnog weet te scoren en de teller op 7 – 1 brengt.

Voor Joey smaakt dit kennelijk naar meer want even later staat hij alleen voor de keeper. Met een prachtig lobje verschalkt hij de doelman, maar helaas raakt de bal de lat.

Zo blijft het bij een eindstand van 7 – 1, en hebben de toeschouwers van een goede en hartverwarmende wedstrijd genoten.