’48 2-4
    ’53 2-5 Kaan Tanriver
    ’60 2-6 Arnaut Groeneveld
    ’62 2-7 Arnaut Groeneveld (pen.)

Hoewel een lastige wedstrijd tegen een verdedigende ploeg werd verwacht -WillemII/RKC bezet de voorlaatste plaats op de ranglijst en scoorde in de competitie tot nu slechts 3 doelpunten- denderde de B2 zaterdag in de traditioneel moeilijke uitwedstrijd in Tilburg moeiteloos over de thuisploeg heen. Met de wetenschap dat de tegenstander heel moeilijk tot scoren komt en PSV dit seizoen tot nu toe gemiddeld 2,5 goal per wedstrijd heeft gemaakt en dus altijd scoort, was de boodschap van trainers Kristof Aelbrecht en Jurgen Dirkx simpel. Te allen tijde van de eigen kracht uitgaan en het eigen spel spelen.

PSV hoefde niet echt tot grote hoogte te stijgen om de winst naar zich toe te trekken, en zette het duidelijke veldoverwicht met ogenschijnlijk gemak om in doelpunten. Al in de 1e minuut van de wedstrijd bracht Karim Bannani spits Joey Konings met een goede assist in stelling, die direct vanuit de draai de bal hoog in het Tilburgse doel joeg. Door intikkers van Vincent Bogaerts en Arnaut Groeneveld na een goed uitgespeelde uitval respectievelijk een scrimmage na een vrije trap en een fraai afstandsschot van een Tilburger dat over Mike van de Meulenhof heen de goal in zeilde, stond de teller bij rust op 1-3.

De 2e helft gaf eenzelfde beeld met een dominerend PSV, dat niet alleen gevaarlijk werd door het creëren van kansen maar ook in standaardsituaties doeltreffend bleek -zo scoorden de verdedigers Lassana Faye en Kaan Tanriver uit een situatie na een corner en een vrije trap- en uit een snelle omschakeling scoorde, waarbij Karim Bannani rechterspits Arnaut Groeneveld alleen op de keeper afstuurde, die deze fraai omspeelde en rustig kon binnentikken.

De B2 laat dus opnieuw 3 punten bijschrijven en presteert in de competitie boven verwachting. Er werd nog geen wedstrijd verloren en met 15 punten staat het team op de 2e plaats op de ranglijst, slechts 1 punt achter koploper FC Utrecht.

Mike van de Meulenhof; Dirk Abels - Kaan Tanriver - Nick de Louw (’58 Colin Bruisten) - Lassane Faye; Jaëll Hattu © - Roy Gielen - Vincent Bogaerts (’50 Juul Respen); Arnaut Groeneveld - Joey Konings (’68 Elmo Hertogh) - Karim Bannani.

Op de bank niet ingevallen: Youri Roulaux.
    Gele kaart: Vincent Bogaerts