8-4
26 oktober, 00:00
PSV E2 logo
Roda JC U10 A logo

Vandaag is Roda JC (A) onze tegenstander, dit is de lijstaanvoerder van onze reeks en wij staan 2e , dus we kunnen wel zeggen een heuse topper. Na 2 mindere wedstrijden, wordt het weer eens tijd dat we laten zien hoe goed we kunnen voetballen.

We beginnen de wedstrijd zeer fel, zetten meteen druk op Roda, en laten vanaf de 1e minuut zien dat we vandaag niets weg gaan geven. In de eerste minuten hebben we dan ook enkele kansen maar staat er steeds wel een geel been in de weg en komen we nog niet tot scoren, al zijn we er wel heel dicht bij. Nu is het wel zaak om geconcentreerd te blijven want door een foute pass achterin is Roda zelfs dichtbij de openingstreffer. In de 8e minuut zijn we weer in balbezit op het middenveld Jaivy ziet dat Sven de diepte ingaat en stuurt de bal met een mooie steekpass er dan ook naartoe, Sven laat de bal meteen richting doel gaan maar de keeper van Roda weet de bal te stoppen. Jaivy was goed doorgelopen na het spelen van de bal en stond nu op de juiste plaats om de bal knap binnen te tikken 1-0. Na deze treffer blijven we vol druk houden op het doel van Roda en krijgen we toch weer enkele kansen. In de 12 minuut gaat een vrije trap van Jaivy vol op de lat en kunnen we het pech noemen dat deze bal er niet ingaat. Maar ook Roda weet 2 keer de lat te raken en mag dus ook zeggen dat ze pech hebben. In de 20e minuut krijgen we nog een corner te nemen, Julian legt de bal perfect bij de eerste paal neer, Sven weet hier wel raad mee, via een mooie kopbal weet hij dan ook op een schitterende wijze te scoren 2- 0 en hiermee gaan we rusten.

Trainer Patrick was tevreden met het getoonde spel, met wat kleine aanwijzingen beginnen we dan aan de 2e helft. Na 1 minuut heeft het publiek kunnen zien dat de boys niet tevreden zijn en meer willen scoren, er zijn dan ook al weer 2 kansen geweest voor de 1 op de klok staat. In de 3e minuut geeft Jaivy een mooie pass naar de andere zijde van het veld naar de vrijstaande Sven, met een magnifieke beweging passeert Sven zijn tegenstander en weet schitterend te scoren 3-0 , terwijl ik nog aan het genieten ben (en aan het schrijven) van deze mooie goal heeft Sven ook al de 4-0 binnen liggen, helaas heb ik dit gemist. Roda begint nu iets meer mee te voetballen en wordt iets gevaarlijker, doordat we iets minder snel en fel druk op de bal zetten, kan Roda 2 keer scoren met een afstandsschot 4-2 in de 15e minuut gaat Luc mee naar voren door keurig samenspel krijgt Luc de mogelijkheid om te schieten, maar net naast ook heeft Luc ook nog een mogelijkheid met een mooie kopbal, maar deze valt precies bij de keeper in zijn handen. Doordat Luc mee de aanval ingaat is de organisatie bij PSV achterin weg, Roda weet hiervan te profiteren en scoort de 4-3.
    In de 19e minuut stoomt Mees mee naar voren en levert een schitterende voorzet af, weer een kansje voor Sven, en aangezien Sven alleen mooie doelpunten maakt ook nu weer schitterend afgewerkt 5-3. En rust.

In de rust geeft trainer Patrick ook aan dat we wel in de organisatie moeten blijven spelen, want zo geven we wel heel makkelijk 3 doelpunten weg. Na aanvang van de 3e helft laten we meteen zien dat we weten wat de trainer bedoelt, we blijven weer in de organisatie spelen en nemen weer de positie’s over. In de 45 minuut een schot op doel van Julian met zijn linkse been, de keeper weet er zijn voet nog tegen te krijgen maar in de rebound weet Julian toch te scoren nu met zijn rechter been (hoezo tweebenig) 6-3. De 47 en 48 minuut zijn de momenten voor Jaivy in de 47 scoort ie door goed te reageren van een fout in de verdediging bij Roda 7-3, en 1 minuut later draait hij zich knap vrij en via een mooie trap in de verre hoek trapt ie de 8-3 binnen. Roda weet nog 1 keer te scoren 8-4. In de laatste minuten nog wel enkele kansen maar of de lat of de keeper of een uitgestoken been staan dit in de weg. Door goed keeperswerk zorgt Lucas ervoor dat ook Roda niet meer tot scoren komt. 8-4 is dan ook de eindstand.
    Onze boys hebben vandaag laten zien dat ze heel goed kunnen voetballen, en zowel letterlijk als figuurlijk ook de mouwen op kunnen stropen. Ook een compliment aan de pas 13 jarige scheidsrechter die de wedstrijd in goede banen heeft geleid. Volgende week de uitwedstrijd naar PSV F1 deze zijn gebrand op revanche.