2-8
26 september, 12:00
VA N.E.C. JO13-1 logo
PSV O13 logo
 1. Doelpunt

  3x
  Amir Bouhamdi
  PSV O13 logo
 2. Doelpunt

  3x
  Liam Slaats
  PSV O13 logo
 3. Doelpunt

  1x
  Yani Miguel
  PSV O13 logo
 4. Doelpunt

  1x
  Gennaro van der Sluis
  PSV O13 logo
 5. Wedstrijdverslag

  Eenvoudige overwinning PSV O13 tegen NEC
  Op bezoek bij NEC heeft PSV O13-1 de derde achtereenvolgende zege geboekt. De ploeg kwam een zwakke start snel teboven en won uiteindelijk met liefst 2-8.

  De wedstrijd was amper op gang toen NEC de score al opende. Een diepe bal leek geen gevaar op te leveren, maar tussen twee verdedigers en de PSV-doelman wist de spits van de Nijmegenaren de bal nog te raken. Voor hem was het vervolgens een koud kunstje de bal in het lege doel te schuiven. PSV was wakker en wist al snel de gelijkmaker op het bord te zetten. Een werkelijk schitterende pass van Amir Bouhamdi was op maat voor Liam Slaats, die de bal koel onder de doelman doorschoof. De Eindhovense talenten wilden snel orde op zaken stellen en creëerde een aantal prima kansen, maar Yani Miguel en Shuryjano Cornecion vonden de doelman op hun weg. Na een kwartier viel toch de 1-2, toen Noah Fernandez de vrijstaande Amir Bouhamdi vond. De buitenspeler kapte zijn man uit en plaatste de bal keurig in het netje. Even later kreeg PSV nog een strafschop, toen Liam Slaats attent reageerde op matig uitverdedigen van NEC. De spits ging zelf achter de bal staan en schoot deze hard in de hoek. Gesterkt door een ruime voorsprong ging PSV op zoek naar meer doelpunten en deze wist het ook te vinden. Zo scoorde Amir Bouhamdi zijn tweede treffer (een exacte kopie van zijn eerste doelpunt) en voltooide de aanvaller vlak voor de rust zelfs zijn hattrick, door een individuele actie hard en hoog af te ronden. Zodoende gingen beide teams met een 1-5 tussenstand de kleedkamers in.

  Ook in de tweede helft bleef PSV de bovenliggende partij. De ploeg had veel balbezit, maar had moeite in de laatste fase en wist zodoende weinig kansen te creëeren. De eerste grote mogelijkheid (een kwartier voor tijd) was ook direct raak. De ingevallen Gennaro van der Sluis stak Yani Miguel weg, waarna de buitenspeler de doelman passeerde en de bal rustig in het lege doel tikte. PSV leek het vizier weer op scherp te hebben en kreeg in een kort tijdsbestek nog twee strafschoppen. Beide werden betrekkelijk eenvoudig benut door Gennaro van der Sluis en Liam Slaats, die daarmee ook zijn hattrick wist te voltooien. Vlak voor tijd scoorde NEC nog een tweede treffer, toen een aanvaller in de zestien vrij mocht uithalen.

  Zo werd het uiteindelijk een enerverende middag voor PSV O13. Na twee hattricks, drie strafschoppen en tien doelpunten stond er uiteindelijk een 2-8 eindstand op het scorebord. Volgende week speelt PSV O13 een thuiswedstrijd; ADO Den Haag komt dan op bezoek. De wedstrijd begint om 10.30 uur.

  Opstelling: Kane Aerts; Kyano Penso, Sebas Ditmer, Timo Wennekes, King Duah; Thomas Smits, Shuryjano Cornecion, Noah Fernandez; Amir Bouhamdi, Liam Slaats, Yani Miguel Ingevallen: Fabian Merien, Mik Akkermans, Jairo Beerens, Berry van Lierop, Gennaro van der Sluis